Співпраця заради майбутнього!

25 лютого 2014, 10:04
Власник сторінки
0
120

Ситуація на Львівщині

За спостереженнями впродовж останніх двох-трьох днів суспільно-політична ситуація у Львівській області більш-менш нормальна. Повною мірою стабілізувалася діяльність політичних партій і громадських організацій, які раніше були чи не найголовнішими каталізаторами громадянського неспокою в області з відповідними наслідками.

Проведене журналістське опитування львів’ян та гостей міста засвідчило про лояльне ставлення населення до політичного курсу нинішнього державного керівництва в Україні, зокрема до Верховної ради та правоохоронних органів. Останні налагодили співпрацю з органами місцевого самоврядування та Народними самооборонами на місцях, що забезпечило громадський порядок та безпеку кожного мешканця регіону.

Анкета-опитування респондентів підкріплена думками конкретних людей. До прикладу, перехожа «М» стверджувала, що «слава Богу дещо вщухли пристрасті і взаємне поборювання між представницькою та виконавчими гілками влади в Україні. Та чи на довго? Невідомо. Нам, простим людям, потрібні спокій і злагода в суспільстві». Або ще ось таке міркування опитуваного «Г», який вважає, що «нині бачимо вирозумілу позицію Парламенту України щодо здійснення євроінтеграційних процесів. Парламент забезпечив політичну урівноваженість, пішовши на зближення з Євросоюзом. На Галичині вітають і підтримують такі кроки Верховної ради України і тепер важливо аби добрі наміри, спрямовані на підписання угоди про Асоціацію з ЄС, були продовжені і закріплені конкретними результатами».

Про зміну вектора нашої держави, як вважають львів’яни і жителі області, свідчить те, що у вітчизняних ЗМІ щодня чути прізвища Фюлле, Кокса, Кваснєвського, Баррозу та інших очільників Євросоюзу, а не Путіна, Медведєва та Лаврова. Сподіваємося, що цей процес не зворотній.

Також, звучать побажання простих людей на адресу Верховної ради України та Уряду, який найближчим часом буде створений, з проханням знайти чітку, послідовну позицію, а ще вони пропонують керівництву держави бути безкомпромісним у так званих «газовій та торгівельній війнах» з Росією і якщо виникне необхідність переглянути, скорегувати  Харківські угоди.

Для зміцнення авторитету керівництва держави, на думку опитуваних, йому необхідно покласти більшу відповідальність на керівників обласних державних адміністрацій та раз і назавжди покінчити із сумнівною функцією Держказначейства України, яке, на переконання більшості респондентів, стримує нормальний обіг коштів у державі та регіонах і зараз фактично є детонатором громадянського спокою у суспільстві.

Спілкування з нашими краянами і гостями Львівщини засвідчує про небайдужість громадян до стану справ, що відбуваються у своїй державі і готовність долучитись до здійснення конкретних змін на краще.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.