Канада повернулася дупою до свого правозахисника арештованого в Україні

08 травня 2012, 14:36
Власник сторінки
журналист-правозащитник
0
1679
Канада повернулася дупою до свого правозахисника арештованого  в Україні

Окрім цього, як повідомляють українські юристи, Канадське посольство в Україні, згідно закону, мало повідомити у терміновому порядку родину Зіновія про його арешт, чого не було зроблено, та приховано

На цьому тижні сталася чергова, не дивна для нашої країни ситуація. Українського правозахисника, який має канадське підданство заарештували,  побили та вкинули за грати.  Причиною такої поведінки влади стало те, що Андрухів Зіновій встановив на своєму позашляховику гучномовці та вимагав публічно під стінами Львівської прокуратури покарати тих, хто приймає незаконні рішення, виконує злочинні вказівки влади і таке інше. Така відкрита позиція народного правозахисника не сподобалася прокуратурі, тому порушуючи усі норми закону, вони відібрали  у Зіновія автомобіль, а його самого помістили до міліцейської камери. Утримуючи за ґратами близько доби, він ледь не помер, бо мав приймати ліки (інсулін) про що правоохоронці знали, але зробили вигляд перед журналістами, що чують вперше. 
Слід відмітити, що із Зіновієм наша країна вже вдруге так повелася. Декілька років тому,  доки він перебував у Канаді  наша держава відібрала його власне помешкання. Цього разу в нього відібрали автівку, а на здачу ще й ледь не вбили.  Останні слова, могли бути дуже навіть близькими до реального фіналу, якби не відома, сильна духом журналістка Наталя Розинська, яка поїхала разом із правозахисниками "ламати" міліцейські клітки. Більш детальніше читайте ось тут: http://svoboda.zhitomir.ua/novosti/banditi-milicioneri-napali-na-gromadyanina-kanadi-pravozaxisnika-zinoviya-andruxiva.html
Не стали осторонь цієї проблеми такі народні депутати як : Ляшко, Арьєв та Парубій. Останній навіть виїхав на порятунок до правозахисника, але не встиг із ним зустрітися. 
Не мало не багато зробила у цій справі громадська діячка Раїса Шматко, яка інформаційно підняла на ноги, мало не усіх представників преси, в тому числі звернулася й до нашого видання. 
У свою ж чергу,  вчора, доки у Львові проходив суд над Зіновієм,  я терміново виїхала до Канадського посольства в Україні із скаргою. Скажу відразу, що давати коментарі на відеокамеру представники посольства категорично відмовилися. Звернувшись до них у письмовій формі, я фотографуюся із написанню від руки  скаргою у самому посольстві (  ставити вхідний також кимось заборонено), та залишаю їм. 
До кінця робочого часу на мою електронну адресу приходить ось така відповідь:
 " Шановна пані Крат!
У  відповідь на Вашу заяву до Посольства Канади стосовно канадського громадянина Зіновія Андрухіва, Посольство Канади має повідомити наступне:
Офіційне повідомлення від :
The Department of Foreign Affairs and International Trade is aware of reports that a Canadian citizen has been arrested in Ukraine.
Canadian consular officals in Ukraine stand ready to provide consular assistance.
To protect the private and personal information of the individual concerned, further details on this case cannot be released
та неофіційний переклад цього повідомлення:
Міністерство закордоннмх справ і міжнародної торгівлі Канади знає про повідомлення, що громадянина Канади було заарештовано в Україні.
Офіційні працівники Канадської консульскої служби завжди напоготові, щоби надати консульську допомогу.
Задля того щоби захистити приватну та персональну інформацію особи, якої це стосується, подальші деталі цієї справи не можуть бути розповсюджені."

Все! На цьому їхня допомога завершилася!

 Слідуючи із цього, робимо висновок що українська сторона не хоче утримувати на волі людину, яка хоче жити чесно, а не за "понятіями", а Канада, не хоче захищати свого громадянина, який душею і серцем хоче жити в Україні, і постійно рветься до рідної йому землі. 
Окрім цього, як повідомляють українські юристи, Канадське посольство в Україні,  згідно закону, мало повідомити у терміновому порядку родину Зіновія про його арешт, чого не було зроблено, та приховано саме українським консульством. 
Ірма Крат "Свобода слова"

Доповню тему 20:58, 8 травня 2012 р.
Щойно із зали Галицького суду вивели Зіновія Андрухіва, він встиг зробити до мене послідній телефонний дзвінок, який обірвався. Його знову взяли під варту, судді дали  вказівку "Посадити! " Див запис телефонної розмови : http://www.youtube.com/watch?v=H1ZIcZFZ0eg&feature=youtu.be
На моє прохання, його зараз захищає відомий адвокат Ігор Кравчук, він заявив близько трьох клопотань, які підтверджують невинність підзахисного, але суддя без жодної мотивації - " ВІДХИЛИТИ!"  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.