За що Володимир Литвин хоче звільнити українського посла в Кореї

14 грудня 2010, 21:42
Власник сторінки
політконсультант, журналіст
0
2909

У присутності Президента, під час 10-ї наради керівників закордонних дипломатичних представництв, спікер заявив, що посол у Південній Кореї Володимир Бєлашов погано працює. Роботу дипломата Голова Ради мав можливість проінспектувати особисто.

8 грудня парламентська делегація прилетіла в аеропорт Інчон. Замість зеленого коридору спікера відправили по шляху второваному пасажирами звичайних, рейсових літаків. У якійсь кімнатці спікер впродовж години змушений був "вести напружені переговори" із депутатом корейського парламенту, який обіймав посаду на зразок заступника голови нашого закордонного комітету.

Тим часом уся делегація так само протопала по довгим коридорам терміналу. Перший облом стався біля прикордонників, які зажадали заповнити ще одну декларацію. Зазвичай, рейсові пасажири заповнюють дві. А третя - це спеціальна (не віповська) анкета для тих, хто прилетів із В’єтнаму. Саме звідти і прибула українська делегація, де налагоджувала мости дружби. Але депутати почали гудіти, що ми не мавпи. Представник посольства це переклала і потреба у  третій анкеті відпала. Хоча Володимир Стретович уже встиг заповнити половину аркуша.

Загалом, делегація Верховної Ради  митний контроль проходила, принаймні, удвічі довше. Олександр Кузьмук перед корейськими митником дав ( чи-то собі, чи-то людині в корейських погонах) слово, що до посла на прийом він ні ногою. Своє слово екс-міністр оборони стримав. Він не з’явився на вечерю організовану від імені посла Бєлашова.

Ті хто пішов - пожалкували. Як приймав депутатів Володимир Бєлашов сказати не можу, бо журналістів повечеряти з послом не запрошували. Кажуть, що історія в аеропорту повторилася. Але цього разу довелося десь годину чекати початку самого прийому. Саме там і виникла ідея щодо відкликання посла. Її ніби-то озвучив бютівець Віктор Швець.

Після цього  прийому посла став ігнорувати не лише Олександр Кузьмук. Це особливо було помітно під час повернення до Києва. У Новосибірську спікерський літак приземлявся на дозаправку. Там депутати та спікер пішли у ВІП-зал, а посол із дружиною були зараховані до журналістського пулу, тобто пересувалися разом із представниками ЗМІ. Так само осторонь від депутатів дипломат тримався і по прибутті до Борисполя.

Ще в Сеулі депутати, як опозиційні так і провладні, погрожували зняти Володимира Бєлашова. Тому в Києві спікер лише озвучив депутатські побажання. Причин не прислухатись до побажання у Віктора Януковича ніби-то немає. Хіба що одна - Президент став екстремалом і сам вирішив перевірити як це бути звичайним пасажиром. В наступному році Віктор Янукович планує відвідає В'єтнам. А звідти, не виключено, що Президент полетить в Сеул....

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.