Конференція юристів щодо виборів до ВР

12 листопада 2011, 12:10
Власник сторінки
Блогер, редактор, общественный деятель
0
713
Конференція юристів щодо виборів до ВР

Був сьогодні на "всеукраїнській конференції юристів", про яку дізнався вчора ввечері випадково від подруги. Ця "конференція" була в Українському Домі і справила враження театру абсурду.


Основна тема конференції, яка заявлялася: обговорення проекту закону про вибори народних депутатів до ВР 2012 року, а також дотримання законності в ході виборчої кампанії і в день голосування. Реально ж все було дуже відразливо.

Просто аут - суцільний "одобрямс", жодного запрошеного представника опозиції, апатичність аудиторії і підлаштовані обструкції. Збиралися говорити про закон про вибори, а поговорили про те, які виживати УНП і НДП.

Сергій Подгорний і Іван Заєць були єдиними представниками опозиції, що прийшли на це збіговисько, при чому їхня присутність явно була новиною для організаторів, які очікували позиції "народ безмолвствует". Хоча, навіть їхня присутність не дала можливість присутнім вислухати конкурентні точки зору на законодавство про вибори та механізм їх проведення і забезпечення.

Владу уособлював Юрій Мірошниченко і це був, можливо, найкращий епізод цієї конференції, адже Юрій Романович, всупереч оікуванням, не став політиканствувати, як пані Супрун чи інші запрошені, а чітко, лаконічно, спокійно і з витримкою пояснив сутність пропонованих більшістю реформ. Найяскравішим прикладом штучності обговорення стала відсутність коментарів із залу щодо його промови.

Проблема у тому тільки, що жодної відповіді на питання, які хвилюють суспільство, дано не було. Як не було і відповіді на те, чому за рік до виборів навіть у першому читанні немає проголосованого законопроекту. Також, на жаль, при вій повазі пан Мірошниченко так і не дав відповідь стосовно того, чому Президент України, попри свої заяви, коментарі та позицію так і не вніс свого варіанту законопроекту про вибори, чим залишив простір для маніпуляцій.

Трибуна цього збіговиська нагадувала радше виставку-ярмарок, на якому майже кожен хвалився своїми амбіціями та бажанням потрапити до Верховної Ради Україн 2012 року. Проте, "народ мовчав", що було найбільш красномовною відповіддю на усі полум'яні промови.

 Коротше, короткий репортаж із"ярмарки тщеславия" та втрачені півтори години часу ранку суботи! :) 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: конференція,законопроект,опозиція,вибори,політика,Президент України,Адміністрація Президента,більшість
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.