Звернення Місту і світу (Urbi et Orbi) - 2011

25 грудня 2011, 15:43
Власник сторінки
Бізнес, маркетинг, політика, економіка і медіа
0
529

Папа Римський Бенедикт XVI виголосив це традиційне різдвяне звернення під час святкових богослужінь перед десятками тисяч людей на площі Святого Петра у Ватикані.

Дорогі брати і сестри в Римі та по всьому світу!

Христос народився!

Слава Богу Всевишньому і мир Землі, чоловікам та жінкам, яких Він любить. Нехай всі люди почують відгомін звістки з Вифлеєму, яку Католицька Церква повторює на кожному континенті для кожної нації, мови та культури. Син Діви Марії народився для кожного; Він є Спасителем всіх.

Ось як вітали Ісуса в стародавньому літургійному антифоні: «O, Еммануїл, наш цар і любові даруватель, надія і спасіння людей: прийди спасти нас, о Господь наш Бог». Veni ad salvandum nos! Прийди і спаси нас! Це крик чоловіків і жінок будь-яких часів, які відчувають, що самі не в змозі подолати труднощі та небезпеки. Їм треба віддати свої руки в більшу та сильнішу руку, яка спустилася до них із небес. Дорогі брати і сестри, цією рукою є Ісус, народжений у Вифлеємі від Діви Марії. Він є рукою, якою Бог поширив себе в людство, щоб визволити нас із трясовини гріха та поставити на міцний, безпечний грунт своєї Правди і своєї Любові.

Ось значення імені цієї Дитини, імені, яке за волею Бога, Марія та Йосип дали йому: його назвали Ісусом, що значить «Спаситель». Він був посланий Богом-Отцем, щоб попри все спасти нас від диявола, який глибоко вкорінився в людині та в історії: диявол відлучення від Бога, гордовита передумова бути самодостатнім, намагаючись суперничати з Богом і посісти Його місце, визначати, що є добро і зло, бути володарем життя і смерті. Це велике зло, великий гріх, від якого ми людські створіння не здатні спасти себе допоки не покладемося на Божу допомогу, допоки не вигукнемо Йому: «Veni ad salvandum nos! – Прийди і спаси нас!».

Один лише факт, що ми так звертаємося до небес вже робить нас правильними; це робить нас щирими із собою: ми фактично є ті, хто взивали до Бога і спаслися. Бог є Спаситель; а ми є тими, хто в небезпеці. Він є лікарем; а ми – недосконалі. Зрозуміти це означає зробити перший крок до спасіння, в напрямку виходу з лабіринту, де ми замкнені нашою гордістю. Щоб підняти наші очі до небес, простягнути руки та покликати про допомогу – в цьому є наш сенс до порятунку, розуміючи, що там є Хтось, хто чує і може прийти нам на допомогу.

Ісус Христос є свідченням, що Бог почув нашу молитву. І не тільки це! Божа любов до нас настільки сильна, що Він не може перебувати осторонь; Він виходить із свого єства, щоб увійти всередину нас та повністю наповнити нашу людську подобу. Відповідь на нашу молитву, яку Бог дав в Ісусі, безкінечно перевершує наші сподівання, досягаючи співпричастності, яка не може бути лише людською, але святою. Тільки Бог, який є Любов, і Любов, яка є Богом, здатні вирішити спасти нас у свій спосіб, який напевно ж є і найдовшим, і найкоротшим шляхом, який поважає правду про Нього та нас: шлях покори, діалогу та співпраці.

Дорогі брати і сестри в Римі та по всьому світу, в це Різдво 2011 давайте повернемося обличчям до Дитини Вифлеєму, Сина Діви Марії й скажемо: «Прийди спасти нас!» Давайте повторювати ці слова в духовній єдності з багатьма людьми, із тими хто, зокрема, переживає складні ситуації; давайте скажемо замість тих, хто не має голосу.

Спільно давайте попросимо Божої допомоги для людей в регіоні Африканського Рогу, які страждають від голоду та браку їжі, які обтяжені нині постійним станом відсутності безпеки. Нехай міжнародна спільнота не припиняє надавати допомогу багатьом переселенцям із цього регіону, чия гідність опинилася під жорстким випробуванням.

Нехай Господь подарує комфорт людям в Південно-східній Азії, зокрема, в Таїланді та на Філіппінах, які все ще переживають серйозні труднощі в результаті недавніх повеней.

Нехай Господь прийде на допомогу нашому світу, який потерпає від так багато конфліктів, який навіть зараз проливає на землі кров. Нехай Цар Миру подарує спокій і стабільність тим землям, які Він обрав для себе, шоб прийти в світ та сприятиме відновленню діалогу між ізраїльтянами та палестицями. Нехай Він покладе край насильству в Сирії, де вже пролито так багато крові. Нехай Він привнесе повне примирення та стабільність в Ірак та Афганістан. Нехай Він подарує відновлення законності для всіх елементів суспільства в країнах Північної Африки та Близького Сходу, які намагаються йти вперед до спільного блага.

Нехай Різдво Спасителя освятить ініціативи діалогу та співпраці в М'янмі, ці прагнення до спільних рішень. Нехай Рідзво Спасителя освятить політичну стабільність в країнах регіону великих озер в Африці, та сприятиме людям Південного Судану в їхньому прагненні забезпечити права для всіх громадян.

Дорогі брати і сестри, давайте знову поглянемо на хлів Вифлеєму. На Дитя, яке ми розглядаємо, як нашого Спасителя! Він приніс в світ універсальне послання примирення і спокою. Давайте відкриємо Йому наші серця; давайте приймемо Його в наші життя. І ще раз давайте скажемо Йому із радістю та довірою: “Veni ad salvandum nos!” (Прийди і спаси нас!)

(Цей та інші тексти, що змінюють світ, можна читати і в моєму блозі на WordPress)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Папа Римський,різдвяне звернення,Місту і світу,Urbi et Orbi,Бенедикт,різдвяне послання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.