Скоро нікому буде воювати із владою, бо адвокатів «пакують» відразу під судом

29 грудня 2011, 17:51
Власник сторінки
журналист-правозащитник
0
1449
Скоро нікому буде воювати із владою, бо адвокатів «пакують» відразу під судом

...Перед началом судебного заседания Дмитрий Карпенко был задержан неизвестными сотрудниками милиции.Кроме того, была применена физическая сила и специальные средства (слезоточивый газ)...

 

Щойно до мене звернувся за допомогою ФБ, один із найвідоміших українських адвокатів Олексій Лагутін. Друкую його звернення в оригіналі:» Здравствуйте, Ирма, сегодня нашего коллегу из "Совета адвокатов Украины" Валентина Степюка избили сотрудники милиции и увезли из суда, куда он приехал из Киева защищать коллегу Карпенка, детальная информация http://www.yurpractika.com/news.php?id=29548. Пытаемся сейчас перепостить информацию, если у Вас есть возможность помочь, будем признательны. Алексей Лагутин

Далі переходжу по посиланню на сайт. Читаю:

«Сегодня в Ленинском районном суде г.Кировограда при участии адвоката Дмитрия Карпенко должно было продолжиться рассмотрение его жалобы на постановление о возбуждении уголовного дела в отношении Д.Карпенко. Дело было возбуждено (повторно) прокурором Кировоградской области.В суд выехали также представители Комитета по защите прав адвокатов ВГО «Совет адвокатов Украины» адвокаты: Николай Голодняк, Валентин Степюк (председатель комитета) и Сергей Репецкий. Перед началом судебного заседания Дмитрий Карпенко был задержан неизвестными сотрудниками милиции.Кроме того, была применена физическая сила и специальные средства (слезоточивый газ) против представителей комитета, а адвокат В.Степюк также был задержан этими неизвестными сотрудниками милиции, его место нахождения неизвестно. В суде началось рассмотрение жалобы адвоката Д.Карпенко без его участия.В настоящее время решается вопрос о срочном выезде в г.Кировоград Комитета по защите прав адвокатов, представителей других организаций, а также готовятся соответствующие обращения по поводу вышеуказанных вопиющих и беспрецедентных фактов.

У коментарях знаходжу передісторію в блозі на «Українській правді» Єгора Соболєва 

http://blogs.pravda.com.ua/authors/sobolev/4efc45ef4fa4c/add_ok/#comments

Не відкладаючи на завтра, бо це завтра настане аж після Старого Нового року, терміново телефоную на гарячу Урядову телефонну лінію при МВС, прошу зареєструвати заяву, але мені відмовляють, говорять, що сам скаржник повинен до них телефонувати. Пояснюю, ще раз, що згідно закону України, я маю право зареєструвати скаргу, від свого імені, але мені знову відмовляють, посилаючись на те, що я не знаю хто-саме із правоохоронців поіменно порушив закон. Дякую за «плідну» співпрацю, і телефоную до Генеральної Прокуратури України, там пояснюють, що фіксують, лише скарги, щодо правопорушення, лише працівниками прокуратури, пояснюю і цим особам, що саме прокуратура моніторить міліцію, а не навпаки. Бачу, що розмова не вдається, співрозмовник, нічим не відрізнявся від робота, який наче запрограмований, відповідав на різні твердження, однією завченою відповіддю. П’ять хвилин думаю. Телефоную знову до МВС, починаю розмову:

-         Доброго вечора, вас турбує головний редактор газети «Свобода слова» Ірма Крат, попереджаю відразу, наша розмову, я фіксую на диктофон.

-         Я вас уважно слухаю.

-         Зареєструйте, будь-ласка, скаргу, про яку ми вже мали розмову в ході попереднього дзвінка.

-         (пауза)…Так, звісно, диктуйте.

-          (продиктувала текст скарги)

-         Я вибачаюся, а ви Крат Ірми Миколаївна із міста Гадяча? Ви вже до нас зверталися, Ви отримали відповідь? Вам на переулок Сумський, 5 надсилати?

-         Так, я отримую ваші відповіді. Вони мене не радують.  Дякую. До-побачення. 

(Щойно повідомила свого товариша із каналу СТБ «Новини Вікна», він пообіцяв підключитися до цієї справи. )

Ірма Крат «Свобода слова »

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.