PROукраїнське кіно. Створюємо Українську Кіно Раду

26 січня 2012, 09:43
Власник сторінки
Блогер, редактор, общественный деятель
0
662
PROукраїнське кіно. Створюємо Українську Кіно Раду

Із цікавістю прочитав рецензію Дар’ї Бадьор про фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». Навіть одразу обурився, як і авторка, тим, в якому стані наш кінематограф і як його уміло ґвалтують.

Проте потім, переговоривши із двома режисерами, я зрозумів, у чому наша проблема: ми завжди приміряємося до чужих (голлівудських, мосфільмівських) стандартів, не виробляючи своїх. Це не значить, що ми – окрема планета. Просто у нашого кіно – свій почерк і своє бачення.

Так, я «за» те, щоб фільми були якісними, на них йшов глядач, щоби в них не було шароварщини, а були загальнолюдські цінності. Проте, якщо державна і спонсорська політика така, що ми знімаємо лише про козаків, повстанців, емігрантів або «історії у природі», то чиє це питання, шановні?

Тиждень назад я започаткував громадську ініціативу із розвитку та підтримки вітчизняного якісного кіно та ТВ. Але юнацький максималізм і відсутність конкретики далася взнаки, тому тільки зараз маю честь запропонувати усім ВАМ долучитися до того, щоб ми на наших екранах дивилися власні «Титаніки», «Побіги із Шоушенка» та «Кунг-фу Панди».

Я не став вигадувати кінофест – їх і так предостатньо в Україні, але радикальним чином нічого не покращується, а канські лауреати навіть не потравляють до програм таких «фестивалів». Ми із ентузіастами започатковуємо Українську Кіно Раду (УКР), яка має стати для молодих, амбіційних і талановитих режисерів тим «трампліном», звідки вони «стрибатимуть» за «Оскарами».

Звісно, в Україні на сьогодні є фундації і організації, що займаються підтримкою кіно. Там сидять впливові і заможні дядьки, яким вже далеко за 40 (а то й 50), і які просто вже не мають сил «зубами прогризати» дорогу українському продуктові у широкий світ. Не маючи нічого проти «грандів» кіноіндустрії і промоушна, ми все-таки хочемо, щоб новим, молодим і конкурентним українським кіно займалася саме молодь!

Ми створили УКР для того, щоб позбавити українське кіно штампів, стереотипів, дати можливість на відкритому майданчику зустрічатися меценатам і талантам не один раз на рік, а одразу як виникає задум фільму.

Знаю, що цей мій голос «волаючого у пустелі» пройде непоміченим широкою громадськістю, бо інтернету і ЗМІ потрібні секс, насильство і політика. Відповідно, за пріоритетом сфера молодого кіно знаходиться на 20-му місці із 10 топ-новин, на жаль…

Упевнений, що великим дядькам і тіткам із бізнес- та політичних структур ця тема починає бути потрібною лише під вибори або на свята. Ми ж хочемо працювати щодень. От, до прикладу, Віктор Ющенко, який рахується почесним президентом кінофестивалю «Молодість» і з яким ми безперспективно намагалися зв’язатися протягом півроку. Отак панові Ющенку потрібне його «дітище» і його розвиток.

Розумію, що треба казати не «отфонарно», а максимально конкретно, щоб інформація дійшла до адресатів. Звісно, більшості із них начхати на українську культуру і кіно, проте я залишаюсь романтиком і вірю у те, що ми з часом пробємо стіну байдужості і апатії.

Саме тому я просто перерахую тих людей, які могли би бути корисними для розвитку та просування українського кіно, яких ми запрошуємо до співпраці у рамках УКР (без образ, список не вичерпний, просто у нас немає ще грошей, щоб усім відправити особисте запрошення):

 

-         Ігор Коломойський;

-         Сергій Тарута;

-         Віктор Пінчук;

-         Ринат Ахметов;

-         Дмитро Фірташ;

-         Вадим Новінський;

-         Юрій Косюк;

-         Олександр Ярославський;

-         Петро Порошенко;

-         Валерій Хорошковський;

-         Олександр Фельдман;

-         Ігор Єремєєв;

-         Леонід Кучма;

-         Борис Колесніков;

-         Олександр Роднянський;

-         Ігор Воронов;

-         Ганна Герман;

-         Олексій Мустафін;

-         Микола Княжицький;

-         Андрій Деркач;

-         Ярослав Порохняк;

-         Олександр Богуцький;

-         Єгор Бенкендорф;

-         Ігор Литовченко;

-         Михайло Кулиняк;

-         Олександр Ткаченко;

-         Олена Притула;

-         Юлія Мостова;

-         Богдан Ступка;

-         Кіра Муратова;

-         Юлія Чеботарьова;

-         Олена Фроляк;

-         Оксана Соколова;

-         Анна Безулик;

-         Володимир Зеленський;

-         Андрій Халпахчі;

-         Йолка;

-         Гурт «ТНМК»;

-         Кузьма Скрябін;

-         Олександр Дубілет;

-         Борис Тимонькін;

-         Олег Кохан.

 

Це – не рейтинг, це – люди, які є цікавими молодим режисерам, сценаристам, акторам (як мені говорили, так і писав). І цікавими не лише з точки зору грошей чи зв’язків.  Якщо Ви – особистість, ми раді будемо роботі з Вами! Також ми запрошуємо до співпраці усі благодійні фонди України аби з’єднати у ланцюг задум, зйомки, просування та перегляд українського нового кіно.

 

 

p.s. І максимально без політики.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суспільство,Україна,політика,молодь,підтримка,кіно
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.