Про права та обов’язки.

07 лютого 2012, 06:54
Власник сторінки
Політик - громадський діяч
0
548
Про права та обов’язки.

У нелегкий зимовий період, під час великих морозів важко переоцінити роль житлово-комунальних служб, які мають забезпечувати населенню всі ті на цей час найнеобхідніші послуги,


У нелегкий зимовий період, під час великих морозів важко переоцінити роль житлово-комунальних служб, які мають забезпечувати населенню всі ті на цей час найнеобхідніші послуги, як-от квартирне опалення, безперебійна робота електрики, наявність гарячої води. Однак у реалі ці речі, як правило, не виконуються, або виконуються лише частково, і свідків тому безліч.
Згадався випадок із однієї знайомою. Жінка мешкає на останньому поверсі триповерхового будинку в старій частині Києва. На цей поверх вода подається окремими від двох нижніх поверхів трубами. Коли виникли проблеми з холодною водою (у мороз труба, звідки вона подавалася, замерзла), довелося викликати працівника житлово-комунальної служби. Полагодивши трубу, працівник, задля забезпечення в подальшому холодної води з цієї труби, порадив її взагалі не виключати, мовляв, нехай біжить собі весь час. Реакція хазяйки була цілком природною – а де ж брати пенсіонерці гроші на оплату такої кількості води?, на що здивований працівник кинув   як не хочете – міняйте труби, вони вже давно в непридатному для роботи стані. Але на запитання, чи не робота це житлово-комунальної служби – слідкувати за порядком і комфортними умовами в будинках, їй підпорядкованими, як це відбувається в будь-якій цивілізованій країні, зі всіма звітами про роботу, офіційними документами тощо, працівник служби ще більше здивувався, так і не зрозумівши, про що йдеться й чого від нього хочуть. Зрештою, і справді   звідки українському Васі знати, що в цивілізованому світі навіть королі регулярно звітують перед народом про свою роботу й це не сприймається як щось парадоксальне, а що вже говорити про працівників жеків і т.п.
На жаль, в українських реаліях поняття обов’язку притлумлене докорінно. Власне, і не дивно. Щоденне чесне виконання своєї роботи – це перший і головний обов’язок громадян перед своєю державою, а кому, яким громадянам захочеться служити системі, яка є до них ворожою? Думаю, відповідь очевидна. Однак, необхідність чесної праці – це відповідальність не тільки перед державою, а, насамперед, перед самим собою й такими, як ти. Відтак, невиконання (чи нечесне виконання) тих чи тих дій з боку кожного з нас ставить в скрутне становище не державу (не систему), а перш за все її громадян, простих українців, нас із Вами!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.