Про створення Громади України як суб’єкту прямої народної влади.

17 березня 2014, 07:09
Власник сторінки
Політик - громадський діяч
0
278

16 березня 2014 року на Вічі Майдану в місті Києві проголошено Декларацію «Про створення Громади України як суб’єкту прямої народної влади», яка була схвалена народним Віче одностайно.

Декларація

«Про Територіальну Громаду України»

16 березня 2014 року

 

м. Київ

Ініціативна група громадян України, керуючись Конституцією України, повідомляє про створення Центрального Комітету Територіальної Платформи України в місті Києві та Україні в цілому.

Виходячи з того, що суверенним носієм права є народ, Ініціативна група проголошує: Територіальні Громади України є головним і єдиним джерелом державної влади в Україні. Громада України є сукупністю усіх без винятку територіальних громад, починаючи з села, селища, міста, районів у місті і так далі – по всій території України.


Територіальні Громади – є Первинними суб’єктами прямої народної влади в Україні та господарями власних територій усіх рівнів.


Територіальні Громади за своєю суттю є сегментами самокерованого громадянського суспільства, що і є демократією в її прямому смислі. Структурування територіальних громад та формування їхніх органів лежить виключно в правовому полі та спирається на Конституцію і Закони України. Створені Територіальні Громади мають кваліфікований суверенітет над майном і фінансами відповідних територій, а також мають право на частку загальнодержавного майна і державного бюджету.
Формування суб’єкта прямої народної влади здійснюється виключно народом України. Україна є самоврядною державою. Механізми самовряду-вання опираються на універсальні принципи Територіальних Громад і трьохсуб’єктну систему загальнодержавного управління, а саме: 

 

  1. Первинним суб’єктом прямої народної влади в Україні є Територіальні Громади України, які реалізують своє природне право Господаря Території України з усіма її матеріальними та іншими ресурсами;
  2. Другий суб’єкт Влади – Представницький, який складається з місцевих рад усіх рівнів;
  3. Третя Влада представляється Державними Інститутами (законотворчими, судовими, контрольно-розпорядчими та виконавчими).


Для захисту своїх прав і свобод, Територіальна Громада України формує власну інституцію – Народну Гвардію України. Народна Гвардія України підпорядковується виключно українському народу і входить до складу центральних органів української громади.
 


Додаток № 1 до Декларації
«Про Територіальні Громади України»

СТРАТЕГІЯ ФОРМУВАННЯ ПЕРВИННОГО
СУБ’ЄКТА ПРЯМОЇ НАРОДНОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ:

  1. На місцях первинних суб’єктів прямої народної влади (в селах, селищах, містах, районах у містах та в Україні в цілому) СТВОРИТИ Територіальні Громади шляхом прямого відкритого голосування на зібраннях або протокольно по кожному будинку за обов'язкової участі більшості (50% +1 ) жителів адміністративно-територіальної одиниці безпосередньо або через громадських представників.
  2. ПРИЗНАЧИТИ З’їзд Територіальної Громади міста Києва на 27 квітня 2014 року о 12 годині. Місце проведення: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 103, Палац «Україна».
  3. ПРИЗНАЧИТИ З’їзд Територіальної Громади України на 18 травня 2014 року о 12 годині. Місце проведення: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 103, Палац «Україна».
  4. Верховній Раді України до 20 березня 2014 року РОЗРОБИТИ  І ПРИЙНЯТИ закон про фінансування З’їзду Територіальних Громад міста Києва та України.
  5. Кабінету Міністрів України ЗАБЕЗПЕЧИТИ фінансування З’їздів Територіальних Громад міста Києва та України до 25 березня 2014 року.
  6. Міністерству Внутрішніх справ України разом із структурами Самооборони ЗАБЕЗПЕЧИТИ правопорядок у місцях проведення З’їздів Територіальних Громад в Україні.
  7. На Установчому З’їзді Територіальної Громади України ПРОГОЛОСИТИ про створення Української Народної Республіки.
  8. Протоколи про створення територіальних громад передаються до Центрального Комітету Територіальної Платформи України, що виконує місію центральної координуючої ініціативної групи. Центральний Комітет Територіальної Платформи України офіційно передає протоколи до Установчого З’їзду Територіальної Громади України, після чого його місія вважається завершеною.

Зібрання Майдану надає повноваження голові Ініціативної групи представників народу України Панченку Сергію Федоровичу негайно розпочати заходи з формування і створення Самоврядної Української Держави –
Української Народної Республіки.


Цю декларацію і стратегію одностайно і одноголосно прийнято в м. Києві на Зібранні Майдану 16 березня 2014 року

Голова: Територіальної Платформи України і міста Києва
Панченко Сергій Федорович

Секретар: Територіальної Платформи України і міста Києва
Мельник Володимир Олександрович

 КОНТАКТИ:

сайт: www.цктпу.org.ua   

e-mail: cktpu@i.ua

 т. (+38) 068-716-71-62

 т. (+38) 093-710-92-54             

 т. (+38) 066-649-28-67

 т. (044) 234-35-07            

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.