ВЛАДА ПРОВЕЛА ІНКВІЗИЦІЮ СВЯТА УРАЇНСЬКОГО СЛОВНИКА! ЩО СКАЖЕТЕ ЖУРНАЛІСТИ?

06 листопада 2015, 17:17
Власник сторінки
Політик - громадський діяч
0
178
ВЛАДА ПРОВЕЛА ІНКВІЗИЦІЮ СВЯТА УРАЇНСЬКОГО СЛОВНИКА!  ЩО СКАЖЕТЕ ЖУРНАЛІСТИ?
Свято українського словника!

Звернення до Журналістів та громадян України!

                           Звернення до Журналістів та громадян України!

   Шановна Українська громадо, журналісти! Звертаюсь до вас, з приводу ганебної провокації влади.

   У далекому 2006 році я, Панченко Сергій Федорович, разом з директором Українського мовно-інформаційного фонду Національної академії наук України головою Словникової комісії Міністерства освіти і науки України керівником Національної словникової бази України академіком НАН України Володимиром Анатолійовичем Широковим, вирішили відкрити у Києві спеціалізовану книгарню словників, довідників, енциклопедій. Єдина спеціалізована книгарня словників була збудована у місті Києві на Львівській площі. Урочисте відкриття якої, відбулось у червні 2007 року.

   Також у жовтні цього ж року, нами було започатковане Свято українського словника. Цей традиційний громадський захід, який уже добре відомий киянам проведено цього року 4 листопада удев’яте поспіль. Він покликаний популяризувати українську книжку, насамперед словники, які є фундаментом для поглибленого вивчення та використання мови й концентрованим джерелом знань. Адже серед книжкового надбання кожної цивілізованої нації словники посідають особливе місце, вони є свідченням духовного потенціалу народу, рівня розвитку його культури. 

     На Святі було представлено новий словниковий академічний доробок, зокрема, п’ятий том фундаментального тлумачного Словника української мови у 20 томах, двотомний, створений спільно з грузинськими колегами за редакцією видатного ученого сучасності президента НАН України академіка НАН України Бориса Євгеновича Патона шестимовний Словник металургійних термінів, низку електронних словників.  
     У Святі взяли участь студенти, школярі, видавці, науковці, представники іноземними посольств акредитованих в Україні, музикальне супроводження відбувалось під Національний Президентський духовий оркестр, виступали митці, аматори художньої самодіяльності, дитячі колективи. Вони з великим ентузіазмом прийняли участь у Святі українського словника. Також був солодкий стіл і як уже за традицією ведеться на кожну школу у місті Києві безкоштовно презентовані унікальні словники української мови.
   На святі виступили:
– Герой України Дмитро Павличко, який до речі написав пісню, Два коляри мої, два кольори.
– Директор Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка академік НАН України Микола Жулинський.
– Директор Українського мовно-інформаційного фонду Національної академії наук України голова Словникової комісії Міністерства освіти і науки України керівник Національної словникової бази України академік НАН України Володимир Широков.
   Та багато інших.
   Це те, що було як на мою думку, оте добро, яке має творити людина, а тепер про зло, яке творить нелюдська влада.
   Як завжди за традицією офіційно були запрошені керівники Шевченківського району, міста Києва та держави. Те що їх не було на Святі словника це і добре. Хоча за дев’ять років це уперше. При минулій «злочинній» владі обов’язково були міністри Культури і Освіти, чи бодай їхні заступники. Були і представники Кабінету Міністрів України про що свідчать статті у газеті Урядовий кур’єр. 
   До речі усі Свята я проводив за власний кошт.

   Але це усе у минулому.

   А тепер саме цікаве. На передодні Свята словника влада направила свою інквізицію, а саме 3 листопада о 10-30 до нас в крамницю завітала слідча бригада на чолі з старшим слідчим у Шевченківському районі Суцак Вікторією Михайлівною, та слідчими і понятими один з яких мені добре відомий у минулому бувший дільничний цього ж району.

   Мені тикнули ухвалу суду де вказано інша адреса і інша фірма, а саме «kuna.com.ua і kuna.io» власником яких фактично являється Чобанян М.Г. і яка займається «Bitcoin». Це я цитую ухвалу суду.
   На що я відповів, що тут такої не має. Їх це не зупинило, а в відповідь я почув що у вас на склі є реклама цього самого «Bitcoin». Я відповів що саме так і не тільки є реклама, а ми ще й проводимо семінари зустрічі і активно пропагуємо «Bitcoin» і Блокчейн, і не тільки, а взавтра у нас Свято українського словника. На що я почув відповідь усі ваші свята нам до одного місця…

   Я у них запитав яка у них освіта, відповіді не почув. Саме у цей час у мене у крамниці знаходився фотограф і дизайнер Давид Іспірянц який мені допомагає у підготовці свята. У нього була сумка з ноутбуком та інше обладнання для роботи з фотографіями в Інтернеті.

   Щоб довго не влазити у дрібниці і хамство цих осіб я скажу лише одне, що перше що вони зробили це залізли до його кишень, забрали усі гроші до останньої гривні, а це 1253 гривень, телефони, ноутбук, хотіли забрати банківські картки, але пані слідча чомусь передумала і забрала картки у мене. Потім з жіночої сумки яку залишила моя дружина, ця пані, дістала жіночий гаманець, витягла з відти 151 доларів США і теж забрала. На що я зауважив, що це сумка моєї дружини і воно ж видно, що сумка і гаманець жіночий. На що вона з нахабною посмішкою відповіла, а може ви іншої орієнтації, і забрала кошти моєї дружини. Потім у мене забрали, чи конфіскували, а може експропріювали телефони, комп’ютер, монітор, цілу кіпу наукової роботи по словникам, та багато іншого.

   Цей безлад тягнувся близько чотирьох годин поспіль. Врешті решт виписали повістку на допит до прокурора на 12-00 на 6 листопада 2015 року.
   Сьогодні ми разом з Давидом Іспірянцем, та нашим адвокатом, з’явилися на допит. І що? А нічого, його не буде. Сказали може на наступному тижні.

   Потім я дізнався що такі ж, самі обшуки проводили вдома у мого побратима Михайла Чобаняна і ще багатьох офісах і помешканнях.

   Уже зрозуміло, що влада вирішила задушити розвиток України за допомогою Інквізиції.

   От такі справи з нашою «не злочинною владою».
   ЩО СКАЖЕТЕ ЖУРНАЛІСТИ?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Bitcoin
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.