Митарства новоспеченого підприємця.

12 лютого 2012, 23:18
Власник сторінки
інженер-електрик, директор ТОВ Ромсерг
0
682

Здавати всіх.

   

 В селі, де ми відкрили пилораму, як і в усій Чернігівській області, процвітає безробіття.Молодь не розвивається, навіть ті, хто не вживає горілку, потерпають від безгрошів’я, та бездіяльності. Це нарешті зрозуміло наше вище керівництво.

Президент на відкритті 6 сесії поставив вимогу, щоб чиновники не заважали підприємцям працювати..

Голова держслужби з питань регуляторної політики і розвитку підпирємництва  М.Бродський активно працює, підтримує підприємців. А до Чернігівської області цивілізація, виявляється, не дійшла – там звикли пригноблювати, принижувати і мордувати підприємців, і вважають їх за безсловесне бидло. Край цьому відвертому цькуванню та залякуванню підприємців можемо покласти тільки ми усі разом. – об’єднатися не в акціях протесту, а в спільних протидіях чорносотенному чиновництву і активній підтримці дій Президента.

    Наше товариство збирається  чесно сплачувати чесні податки, щоб внести свій посильний внесок в розвиток України. До речі, з наших відчислень буде отримувати зарплату і податкова міліція.

        08.02.12  мені , засновникові Товариства з обмеженою відповідальністю, зателефонувала пані, і, не відрекомендувавшись, сказала: Романе Володимировичу, вам треба приїхати в Чернігів на Воровського,6 в податкову міліцію для того, щоб розповісти, де знаходиться наше підприємство, чим ми займаємося, скільки найманих працівників. На моє слушне зауваження, що всі поставлені нею питання  висвітлені в поданих до ДПІ документах та їх копіях, і смислу явки до міліції я не бачу, вона розсердилася і відповіла, що всі підприємці їдуть до них і мені доведеться.

Тоді я попросив її назвати себе і вказати посаду - виявилося, що це оперуповноважена Гриценок Тетяна Юріївна. Я відмовився їхати.

       Через деякий час вона зателефонувала знову і наказовим тоном знову почала вимагати, щоб я приїхав до податкової міліції.

Хочу зазначити, що на мою відмову приїхати ця пані заявила, що вони не видадуть якусь важливу довідку  і підприємство не буде через це працювати, а якщо я буду далі таким непоступливим - то матиму справу з її начальником і взагалі придбаю купу проблем з податківцями. Але я знову відмовився їхати. Після паузи, вона попрощалась.

        В мене після розмови з вказаною вище особою виникло декілька запитань.

1. Чому серед списку дозвільних документів для відкриття ТОВ немає вказаної п. Гриценок довідки з податкової міліції?

2. Чому мене викликають за телефоном, а не письмовим повідомленням?

3. А якщо я приїду – то як вона визначить місце розташування підприємства – за моїм зовнішнім виглядом?

4. Що ж це виходить – щойно створене підприємство ще не отримало дозволів на роботу з пожежної інспекції, не відкрило рахунку, не розпочало ремонту зйомного приміщення для цеху – а нас вже тиранять і залякують?

5. А може, все простіше – вони вже наперед хочуть визначити-прикинути, що можна здерти з новоствореного підприємця?

     Я проживаю за 100км від Чернігова і такі поїздки - візити за 100км туди і 100км назад розоряють підприємця і не дають можливості зосередитися на вирішенні організаційних питань на виробництві. А якщо ще якісь контролюючі органи надумають такі запросини робити – то краще і не відкриватися.  

              Наступного дня зателефонував начальник з податкової міліції.і знову почав вимагати, щоб я до них приїхав. І йому я пояснив, що не бачу ніякого сенсу в зустрічі. Ми ще не працюємо, займаємося реконструкцією приміщення, навіть рахунку в банку ще не відкрили, порушень ніяких не встигли зробити. Але він все-таки наполягав на зустрічі на його території. Тоді я йому сказав, що я пораджуся з Михайлом Юрієвичем Бродським на Фейсбуці, а він запитав мене, хто це такий. Це запитання мене страшенно здивувало – довелося пояснювати, хто ж то такий Михайло Юрійович. Нарешті він зрозумів, що пан Бродський – велике начальство, і перестав на мене наїжджати, але все-таки через «будь ласка», вже не терміново, а коли в мене буде час, все-таки приїхати до нього на розмову. Вони вже не хочуть зрозуміти,що не ті часи, щоб тероризувати підприємців та знущатися з них та заважати їм працювати. Вони, бідні, з переляку,  починають підозрівати в аферизмі, шахрайстві, а, може, все простіше – вони хочуть хабаря?

 

       .

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.