Сила слова: зайва фраза мало не стала причиною другої Коліївщини

23 лютого 2012, 15:56
Власник сторінки
Журналист
0
558
Сила слова: зайва фраза мало не стала причиною другої Коліївщини

Уманчани бояться що влада переселить їх від синагоги до кладовища. Готуються до оборони

Мільйони доларів інвестицій, будівництво котеджів і багатоповерхівок, пунктів кошерної їжі і організація водопостачання – усе це висить на волосині через недовіру уманчан до місцевої влади. Причина – люди бояться, що заради шекелів влада переселить їх з району паломництва до району кладовища…

            Одна фраза головного архітектора області Василя Дмитренка «будівництво соціального житла у районі Міщанки (де в Умані кладовище) для переселення з індивідуального сектору біля синагоги і могили Цадика», перечеркнула усі домовленості, які будував Президент Віктор Янукович і губернатор Сергій Тулуб під час візиту до Ізраїлю. Погана проінформованість людей та недовіра до міського голови Юрія Бодрова по суті поставила під загрозу виконання міждержавної угоди. На громадські слухання народ прийшов збурений, заповнивши міський будинок культури вщент. Міського голови Юрія Бодрова не було і слухання вів секретар Ради Аркадій Рибак. Але замість того, щоб слухати владу, мешканці міста зажадали, аби влада вислухала їх. Влада встала і… пішла, вимкнувши в будинку культури світло… Проте навіть у темноті люди продовжили зібрання: мікрофони замінили мегафоном, замість світла – прожектори відеокамер. В суцільній темряві люди переглянули фільм «Резервація Умань», де розказані історії уманчан, які вже постраждали від паломників саме через обман з боку влади…

-          Людей довели до кипіння. – впевнений Валерій Кислинський,голова Ради громадських організацій. – за 20 років ми були свідками багатьох громадських слухань. Цього разу «одобрямсу» не вийшло -  люди вже не вірять у слова влади. Уже сотні разів було – міський голова каже що все нормально і законно, а раптово вночі перекривають дорогу бетонними парканами чи на місці пожежного водоймища з’являються віп-гаражі. Зараз йде три суди з місцевою владою – по тарифах на тепло, про бездіяльність міського голови і через перекриття дороги. В усіх трьох випадках не суди, а цирк – влада не з’являється на засідання, вигадують різні відмовки. І ось ми прийшли на громадські слухання – а в залі навіть мікрофонів немає! Про яку повагу можна говорити, коли при повному залі людей вимкнули світло ! А якби виникла давка? Тому ці слухання пройшли без влади, а у резолюції вимога – перебудувати інвестиційну політику і роботу Міждержавного комітету з розвитку міста Умань, яка проводиться в таємниці від уманчан і на шкоду місцевій громаді !

Зі слів секретаря Ради Аркадія Рибака, міська влада нічого не робила таємно:

-          Ми хотіли дати повну інформацію. – розповів Аркадій Андрійович. – нам не дали цього зробити. Можливо боялися почути правду, бо тоді зникне привід для обурення. Ніхто нікого не збирається переселяти. А інвестиційні проекти – це нормальне явище. Бо інвестиції, що прийдуть в Умань, залишаться тут. Ви гляньте які кроки вже зробили за останній рік: відремонтовані дороги, прийнята програма по установці лічильників на воду. Ми проведемо ще громадські слухання, де донесемо до уманчан – усе робиться заради розвитку громади.

Нині уманчани направили резолюцію, які приняли під час зірваних на думку влади громадських слухань? до Президента. 638 присутніх проголосували, щоб включити до Міждержавного комітету активістів з іншою від влади думкою, змусити комунальні ЗМІ відійти від практики односторонньої підтримки влади і звернути увагу обласного і центрального керівництва, що місцева влада не виконала жодного з обіцяних заходів – по забезпеченню прав і інтересів уманчан та по поліпшенню прийому хасидів.

 Фільм Резервація Умань, що сколихнув місто
http://www.youtube.com/watch?v=aMeF_mx4Ewk

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.