В багажник і на 101-й кілометр! (пам’ятка кандидату)

27 березня 2012, 13:42
Власник сторінки
політтехнолог, політконсультант, аналітик, фахівець зі стратегії громадських, політичних і передвиборчих кампаній
0
603
В багажник і на 101-й кілометр! (пам’ятка кандидату)

Гарантійний талон роботи вашого політтехнолога на перемогу. До того ж Вашу.

Пам’ятайте: ви працюєте заради своєї перемоги! І не соромтесь якнайчастіше нагадувати про це політтехнологу – якщо він про це явно забуває.

Забудькуватість буває різного ґатунку: політтехнолог може загратися в хитрі прийоми й красиві ходи; може просто розслабитися й пити пиво, поки кампанія йде – ну вона ж і так йде якось, не зупиняється! Може виїхати пити пиво взагалі на інший кінець країни, винайнявши у субпідрядники за недорого випускника котрихось курсів на кшталт «супер-піарник за 3 дні».

Тому «Кандидат! Пильнуй!». Пристойних політтехнологів в цій країні лишилось дуже небагато. В сусідній, до речі, їх лишилось ще менше – і ще раніше (це спеціально для любителів платити на порядок більше «за імпортне»).

Ознак як мінімум пристойних (про толкових ми поговоримо пізніше – вони ще більша рідкість, ніж пристойні) політтехнологів достатньо для розпізнавання неозброєним оком. Перерахуємо деякі з них:

1. Пристойний політтехнолог як мінімум пам’ятає, як вас звуть.

2. Пристойний політтехнолог на другий день попередніх переговорів уявляє бодай приблизно характеристики округу: де це взагалі, значущі об’єкти на території, приблизний склад населення... Оскільки як мінімум повинен в перший день попередніх переговорів поцікавитися цим у вас. А вже якщо ви самі попросили політтехнолога підібрати оптимальний округ – то тим більше він зобов’язаний знати, що вам пропонує.

3. Пристойний політтехнолог максимум через тиждень роботи в курсі хоча б найбільш очевидних специфічних проблем округа.

4. Пристойний політтехнолог до дня оприлюднення офіційних результатів ЦВК не дозволить собі заявляти, що «все зашибись, перемога в кишені, вважай! Можна не напружуватись!».

5. Пристойний політтехнолог не почне натягати на вас смокінг, якщо ви його в житті не носили, і не змусить заучувати терміни агротехніки, якщо у вас фіалка в кабінеті – і та пластикова.

6. Результат роботи пристойного політтехнолога – це зростання вашого рейтингу й перемога, а не тотальний ржач з вас політикуму, журналістів, інтернету, земляків, знайомих і незнайомих до, під час і після гучного програшу.

7. ...

 

Зрештою, поховати свою політичну кар’єру ви можете й самі – це якщо суперники попадуться вже геть ліниві й добродушні. Але наймати «політтехнолога», аби ваш рейтинг «закопали» за ваші ж гроші?!. Не найпродуманіше вкладення капіталу.

Тож частіш нагадуйте «спецу», котрий розслабився чи явно заривається, що його теж можна закопати. І готуйте відповідний полігон – про всяк випадок.

Пам’ятайте: ніщо так позитивно не впливає на результативність роботи політтехнолога, як вічно живий народний епос про попередніх «героїв», котрим уже не вести кампаній ніде й ніколи!

 

П.С. Ця пам’ятка написана в інтересах розвитку рідного цеху політтехнологів.

Час повернутись до вимірювання професійності числом перемог, а не «досвідом проведених кампаній».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Выборы,кампания,кандидат,команда ,штаб,вибори,політтехнологи,виборчі технології,кампанія,политтехнолог,избирательные технологии
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.