Уманчани вимагають міністра туризму Ізраілю вибачитись за свої слова

01 квітня 2012, 09:21
Власник сторінки
Журналист
0
466
Уманчани вимагають міністра туризму Ізраілю вибачитись за свої слова

У "цинічній брехні" звинуватили Стаса Місежнікова, міністра туризму країни Ізраіль жителі міста Умань. Вони вимагають вибачень за слова про побиття евреїв-професіоналів

Навести конкретні факти або вибачитись перед місцевими жителями та світовою спільнотою – такі вимоги висувають уманчани посольству країни Ізраїль в Україні через слова Стаса Місежнікова, міністра туризму Ізраїлю. Він заявив, що в Умані б’ють євреїв-професіоналів. Уманчани стверджують що міністр „цинічно бреше”, чим завдав удар по іміджу міста, як світового центру паломництва хасидів та країни в цілому! Як докази наводять статті журналістів і статистику міськвідділу міліції. Про відсутність конфліктів заявили і самі паломники...
    Звістка про побиття професіоналів, що приїхали до Умані вивчати можливість інвестицій, викликала здивування не лише серед місцевих жителів, а й серед міліціянтів, представників влади та самих прочан. Зі слів Шимона Бускіли, секретаря Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана, за останні тижні він не чув про конфлікти між громадою і паломниками. Більше того, паломникам і уманчанам дали можливість зустрітись з депутатом облради, розповісти за свої проблеми.
За статистикою, яку зібрали активісти Ради громадських організацій, за 2011 рік в Умані справді відбулось кілька сутичок, але вони стались на побутовому рівні – то паломник вкусить даішника за палець, то син духовного наставника Даніеля Даяна спробує лопатою на міцність голову уманчанина, то паломник зацідить ногою в обличчя таксисту.
-    Мені незрозуміло, як у нас в районі паломництва можуть побити професіоналів, якщо вони тут були лише день і їздили з міським головою та чиновниками облдержадміністрації. – обурюється Валерій Кислинський, голова Ради громадських організацій м. Умань. – а в районі паломництва на 10 уманчан приходиться 20 хасидів! Якщо ж мова про сутички, що відбувались у 2011 році, то виникає питання кого назвав професіоналом міністр туризму? Натана, сина ребе Даніеля Даяна, що погрожував уманчанину пістолетом, потім напав на хлопця з лопатою і переховувався від міліції? Чи другого сина Ельяху, якого затримали під час продажу десяти пакетів марихуани? Чи паломника, який вкусив даішника за палець? Наскільки мені відомо, українська міліція поставилась дуже толерантно до цих паломників – максимальна кара, це депортація. Як то кажуть, кинули щуку назад у річку. Мені прикро, що такі високопоставлені чиновники вдаються до маніпуляцій і користуються недостовірною інформацією, завдаючи шкоду територіальній громаді міста, компрометуючи її. Ми будемо вимагати вибачень! Також хочу наголосити – поведінка деяких громадян Ізраїлю в місті вкрай незадовільна, на відміну від американців чи французів. До нас вже їдуть не молитись, а сховатись від армії чи ізраїльського правосуддя. Встановлюють самовільні магазини! І якщо місто будуть поливати брудом, то ми будемо змушені вимагати відновити візовий режим, встановити обмеження по кількості паломників та убезпечити наших громадян від кримінальних елементів. Дня нас спокій і здоров’я місцевих жителів головніше за шекелі інвестицій !!!
У міськвідділі міліції повідомили, що жодних ексцесів не зафіксовано. Як повідомив Максим Поляков, заступник міського голови, мерія перевірить інформацію і будуть готові надати офіційні коментарі у понеділок. Тим часом мешканці району паломництва вкрай обурені – вони йшли на поступки паломникам, терпіли регулярні „дискотеки” до глибокої ночі, а тепер їх ще й звинувачують у нетерпимості !
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.