Мої враження після поїздки на Буковину

14 червня 2012, 13:14
Власник сторінки
Політик - громадський діяч
0
597
Мої враження після поїздки на Буковину

Той факт, що природа та історичні пам’ятки нашої країни прекрасні, не підлягає жодному сумніву. Прекрасні також і люди, і це відомий факт. І все ж таки є «але». Ось саме це «але» сторіччями не дає нам

Той факт, що природа та історичні пам’ятки нашої країни прекрасні, не підлягає жодному сумніву. Прекрасні також і люди, і це відомий факт. І все ж таки є «але». Ось саме це «але» сторіччями не дає нам можливості стати європейською країною в повному розумінні цього слова. 

Отже, з 8-го по 11-те червня я здійснив невеличку поїздку Буковиною автомобілем. Власне, їздив я до своїх друзів до містечка Кельминці Чернівецької області. 

Містечко зовсім невеличке, із населенням до 10-ти тисяч чоловік, і неймовірно красиве. Серце завмирало, коли дивися на всі принади цієї буковинської місцинки – широкий Дністер, порослі травою скелі, що блищать на сонці, надзвичайної краси буйні трави… Однак, поряд із такими красотами, у цьому містечку мене вразив контраст або несумісність деяких речей.

Зокрема, дороги в місті Кельминці та в усьому районі в жахливому стані. Немає належної інфраструктури. Українці живуть хоч і в охайних, та дуже простеньких хатинках, одним словом, зовсім скромно. Та на фоні цих жахливих доріг та простих українських хатинок височіють маєтки в сучасному італійському стилі – із колонами, ротондами та іншими прикрасами. Я запитав у мешканців, чому, на їхню думку, такий контраст, і почув наступну відповідь – ось тут, зокрема, мешкає митник, ось у цьому замку – податківець, тут - начальник військкомату, а ось тут – той, що працює в адміністрації, цей же маєток належить  міліціонерові і т.д. 

Від так, у мене в голові постало просте питання – а на які ж кошти збудовані всі ці маєтки? Відразу хочу сказати, що я, звісно,  підтримую, коли українці покращують своє житло, однак в цьому випадку мова йде про тих паничів в районах, містах, містечках, які перетворилися в місцевих намісників, за бюджетний кошт створюють або покращують свої оселі, а пересічні громадяни залишилися на узбіччі цивілізації.

Далі – гірше. Спілкуючись із місцевою громадою, з’ясував жахливу річ – переважна більшість жінок цього містечка виїхали на заробітки до Італії чи інших європейських країн, чоловіки ж залишилися на господарстві з дітьми, без роботи й будь-яких перспектив. 

Хотілося б поставити питання головному опозиціонеру нашої країни – пану Арсенію Яценюку, який, до речі, звідти родом, а також нашій владі, зокрема прем’єр-міністру України панові Миколі Азарову! – Скажіть, будь ласка, панове, чи це нормально, коли переважна більшість чоловічого населення тиняється без роботи, а відтак, від безвиході, у більшості випадків просто спивається? І це в той час, коли, як відомо, зокрема, на Буковині вирощується величезна кількість садових культур, як-от яблука, груші, персики та ін., овочі у величезних кількостях і т.д. Хоча приміщень для зберігання та сортування й пакування цих культур досі немає. А про перспективи  перетворитися на сучасну, потужну туристичну Мекку годі й говорити – на такій красивій землі це цілком можливо, було б у нашої влади бажання! 

Також, спілкуючись з великою кількістю громадян цього регіону, я зрозумів, що більшість мешканців у тій чи тій місцевості України не має жодного бажання від’їжджати до Києва чи будь-якої європейської столиці. Вони просто хочуть гідно жити на території, де народилися, де підтримуються родинні зв’язки, де підтримуються споконвічні традиції рідної землі. Але, зрозуміло, що за умов теперішньої колосальної кризи в Україні людям просто доводиться покидати рідне житло й їхати в пошуках роботи на Захід. 

І що найстрашніше - такі намісники є в кожному регіоні нашої держави! Вони жирують, а народ живе в злиднях! 

І ось сьогодні, напередодні виборів до Верховної Ради, оці паничі знову заграють з народом України! Вони нахабно брешуть, підкуповують і лицемірять!

Шановні паничі, кандидати  в депутати, ви, будь ласка, розкрийте людям свої статки та статки своїх родичів! Аби люди побачили, як ви піклувались ці двадцять років Незалежності про шалений розвиток тільки своїх родин, адже про розвиток України годі й казати. Його немає й за такої влади бути не може.

Тому я маю пропозицію щодо змін у нашій Конституції шляхом референдуму та з допомогою запрошених фахівців із Євросоюзу до кожної української області. Наприклад, Київщину могли б очолити фахівці з Німеччини, Вінниччину   фахівці зі Швеції і т. д. Оскільки той анклав, який створився в містах, містечках, районах, селищах, зацементований так міцно в корупції, що тут може бути тільки одне рішення – геть усіх! Потрібно повністю змінити т.зв. совкову «еліту», яка прогнила до маразму, і висувати на державні посади нових менеджерів з новим світоглядом.

До речі,  у Кельменцях я нарахував п’ять машин автопатруля ДАІ. Скажіть, шановні українці, це для чого?

Одним словом, висновок тільки один: Україна   красива держава, де мешкають чудові люди, але хто керує нашою країною й хто хазяїн на нашій з вами Богом даній землі, - от у чому питання! 

Я запитав у деяких чиновників, чому в них такий шикарний маєток і огорожа, а дорога до нього розбита. Відповідь була   «Що моє   то моє, а дорога – державна!» Ось тут, мабуть, і криється найголовніше зло. Розкрадаються державні (тобто, наші з Вами) гроші на маєтки, а майно державне ми з Вами маємо ремонтувати самі, адже на нього державних грошей вже не вистачає. 

У цілому, питань багато, але  відповідь єдина – має відбутись  реформування існуючої системи влади на всіх щаблях і на всіх рівнях! Країна повинна пройти через жорсткі реформи чиновницького апарату! Багаті мають поділитися з бідними своїм нечесно придбаним багатством, а бідні з багатими – своєю бідністю! Тоді буде все чесно. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.