Країна призначення – Україна

23 липня 2012, 14:31
Власник сторінки
Прес-секретар UMDI
0
690

Перспективи розвитку туризму в Україні.

Найбільша країна у Європі із багатовіковою історією і широкою географією готується прийняти у себе гостей 64-го Всесвітнього конгресу видавців газет і новин та 19-го Всесвітнього форуму редакторів, що відбудеться 2-5 вересня у Києві. Україну відвідають більш ніж 1500 іноземних гостей із 100 країн світу і тому постає важливе питання, що ж країна може показати гостям і які цікаві місця і пам`ятки зможуть найяскравіше змалювати самобутню історію та культуру України.

За даними Всесвітньої туристичної організації за 2011 рік, кількість туристичних поїздок у світі, незважаючи на кризу, не лише не падає чи залишається сталою, але й зростає. На світову туристичну галузь припадає 5% світового ВВП і у багатьох країнах світу вона займає перші місця у виробництві ВВП. Тож важко недооцінити важливість цієї галузі для економіки країн зважаючи на світову глобалізацію, бажання людей подорожувати і широкий вибір світових маршрутів і цін на них.

Україні туристична галузь приносить близько півтора відсотка ВВП на рік при 8% зайнятості населення. Зайнятість у галузі варіюється залежно від регіону: у центральних та північних областях країни вона може бути мізерною, в той час як на Заході України більш ніж 30% жителів областей зайняті у сфері туризму, а в Криму, де на одного жителя припадає 3 туристи, цей відсоток є ще більшим. Сьогодні туризм в Україні на стадії розвитку, і Євро 2012 стало тим каталізатором, який уможливив поліпшення інфраструктури і туристичних рішень для гостей та жителів країни.

Якщо говорити про географію, то варто зазначити про розвиток західних областей, і про їх перлину (не єдину, але одну з найбільших) - місто Львів, яке місцева влада наразі активно розбудовує і просуває бренд цього міста, і де турист зможе побачити «маленьку Європу»; скуштувати найсмачнішу каву та шоколад в Україні, відвідати Львівську броварню тощо.

Столиця також вразила своїх «євро» гостей європейським ошатним виглядом, кількістю пам`яток і музеїв, які варті уваги, зелених парків і церков. Мало сказати про Софію Київську, Михайлівський Золотоверхий собори, площі, майдани і не тільки Незалежності. Є й інші, не настільки відомі, але не менш красиві місця у Києві, які варто побачити. Щоб дізнатися про них, ви можете зайти на сайт «Интересного Києва» і замовити екскурсію, або відвідати їх самотужки. Гурмани для себе можуть знайти місця, де можна скуштувати страви із різних куточків світу: Київ – осередок італійських, грузинських, в`єтнамських, японських, корейських та європейських ресторацій. Також у столиці є пропозиції величезної кількості готелів і квартир, де можна зупинитися, тож турист тут себе почуватиме досить комфортно.

Інший туристичний район – Крим – «мекка» вітчизняних курортників, а також і багатьох іноземців, пропонує свої пляжі, ресторани і багате нічне життя. Для любителів більш активного відпочинку завжди знайдуться тури у Судацьку фортецю, старовинну частину Форосу чи неймовірний палац «Ластівкове гніздо» або ж Лівадійський палац. У селищі Олине екстримали можуть спробувати покататися на кайт-серфінгу, на додачу у Криму досить часто влітку проводяться фестивалі з екстримальних видів спорту. Знайдеться тут і заняття для любителів дайвінгу – вони зможуть побачити різноманітну водну фауну Кримського півострова.  

За такої величезної кількості місць для відвідування, коли кількість та якість пропозицій туристичних маршрутів та видів відпочинку задовольнить навіть найвибагливіших відвідувачів, туристичні оператори України пропонують  відвідати ряд історичних міст, замків, фортець. До слова, в Україні нараховується більше 10 історико-культурних заповідників і більш ніж 5 музеїв просто неба. UNESCO також відзначила туристичну привабливість країни занісши до «списку всесвітньої спадщини UNESCO» 5 об`єктів з України.

Для «активних» туристів завжди знайдуться велотури, тури на байдарках, походи терміном від 3-х днів до 2 тижнів до Криму чи Карпат, кінні тури, тощо. А нещодавно в Україні відкрилося «сафарі» - де ви зможете пірнути у атмосферу живої природи в «реальних» умовах – жодних вольєрів та кліток – лише ви, машина і природа.

Існує ряд пропозицій від туроператорів для одно-дводенних подорожей до різних міст України.

Поціновувачі «органічного», себто «зеленого» туризму і природи можуть відкрити для себе зелений туризм, що є можливістю заглибитись у тишу сільської місцевості, ознайомитись із традиціями, народним промислом, половити рибу у ставку тощо. Такий вид туризму забезпечить вас духовною насолодою, спокоєм і відчуттям єднання з природою. (greentour.com.ua)

Для «пасивних» туристів завжди знайдуться санаторії та пансіонати на Півдні або на Заході України із можливістю лікування або просто «лежання» на пляжі. Туризм в Україні розвивається як географічно, так і якісно.

Україна має багато місць і «привабливостей», що можуть «зачепити» навіть найвибагливішого туриста. 


Підготовлено Аксенею Крикун

Прес-секретар UMDI


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: туризм,ВВП,Львів,Київ,Україна,змі,Крим,світ,екстремальний спорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.