Опозиція. Зговір з владою чи помилки стратегічного планування.

24 липня 2012, 17:01
Власник сторінки
0
1012

Опозиція здає мажоритарні округи в надії на перемогу за партійними списками. Це опозиційна некомпетентність чи зговір з владою?

Опозиція не вірить, що переможе в мажоритарних округах.
Це підтверджують наступні факти:

По-перше,
Розподіл опозицією мажоритарних округів між маловідомими, слабкими опозиційними кандидатами, які майже гарантовано програють вибори в цих округах. Вони будуть просто "задушені" брудними технологіями та адміністративним ресурсом провладних кандидатів.

По-друге,
Концентрація "відомих опозиціонерів" у партійних списках, які, за думкою опозиційних лідерів, гарантують їм проходження до парламенту.

Ці два факти свідчать про серйозні прорахунки у стратегічному планування опозиційної виборчої кампанії 2012 року.

Опозиційні лідери не враховують, що:
       
кожен провладний "мажоритарний" кандидат зобов¢язаний забезпечити перемогу на своєму окрузі не тільки для себе, але і для "Парії Регіонів". І тому на всіх виборчих округах буде застосовуватися увесь протизаконний інструментарій, який має забезпечити однозначну перемогу провладних сил.
       
буде застосовано різноманітні технології, починаючи з недопущення до виборів опозиційних кандидатів, і зняття їх з перегонів, і закінчуючи неприхованим силовим тиском.
       
результати виборів і за опозиційними партійними списками, і в мажоритарних округах будуть просто сфальсифіковані на користь владної політ. сили.
       
результати виборів можуть просто не визнати.

І тому для перемоги і формування опозиційної більшості в парламенті потрібна перемога як за партійними списками, так і в мажоритарних округах.

А ще потрібно:
       
Кваліфіковано провести повноцінну виборчу кампанію,
       
Забезпечити день голосування і не допустити фальсифікацій.
       
Захистити результати виборів.
       
Реалізувати проекти, які забезпечать перемогу опозиції при будь-яких сценаріях розвитку подій в Україні.

Сценарії, які реалізує сьогодні опозиція, не вирішать ці задачі.

Але, здається, опозиція цього не розуміє, і тому, як варіант  пояснення такої поведінки, залишається і припущення про можливий зговір "опозиційних" лідерів з владою про непротидію владі на виборах і імітацію спротиву в обмін на отримання певних преференцій, наприклад, у питанні Тимошенко чи в обмін на недоторканість "опозиційного" партійного бізнесу та "опозиційної" партійної верхівки.

Відповіді на ці запитання український народ отримає незабаром.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.