Королевська і Кличко почали полювання за непрохідною частиною Батьківщини

31 липня 2012, 11:41
Власник сторінки
політконсультант, журналіст
0
5522

В «Україна-вперед» та «Удару» справжній кадровий голод. Й депутати з законотворчим досвідом, а головне не заплямовані й значним рейтингом впізнаваності просто вкрай необхідні цим політичним силам.

Об’єднання  двох найбільших опозиційних сил Фронту змін та БЮТу в одну політичну силу на виборах 2012 року залишило за бортом опозиційного корабля, який має осінню пришвартуватися до новообраної  Верховної Ради, цілий ряд професійних та яскравих політиків.

Такі народні депутати, як  голова парламентського комітету  з питань правової політики Сергій  Міщенко, до речі, один з небагатьох, хто отримав найвищі бали по шкалі оцінки діяльності політиків рухом «Чесно», відомий громадський діяч  Олесь Доній, рекордсмен по кількості внесених законопроектів у парламенті  Кармазін й інші опинилися пози прохідною частиною списку опозиції, або взагалі там відсутні.

Чому б цією ситуацією не скористатися  молодим  політичним  силам? В першу чергу для корекції свого іміджу під час основної осінньої рекламної кампанії.

У двох нових політичних проектах Україна-вперед та Удару відчувається справжній кадровий голод.  Й депутати з законотворчим досвідом, а головне не заплямовані й значним рейтингом впізнаваності просто вкрай необхідні цим політичним силам.

Ще одна причина, чому політичні сили  Королевської та Кличка мають влаштувати справжнє полювання за скальпами народних депутатів, які не потрапили до списку об’єднаної опозиції - покращення власного іміджу.

Одна з імеджевих проблем Удару  - спортсмен на чолі списку. Які б не були заслуги Віталія в спорті, законотворча діяльність це не боксування на рингу. Тому в списку Удару для збалансування іміджу «спортивної» партії потрібно залучати  депутатів-законотворців із позитивним іміджем. А таких як відомо в діючому парламенті можна порахувати на пальцях.  Той же Кармазін  чи Доній, які мають гарну впізнаваність, цілий ряд законотворчих напрацювань й майже бездоганну репутацію могли б в значній мірі додати "інтелектуальності" команді Кличка. А тим паче припинити розмови про підігрівання цій команді Партією регіонів та наявність людей Коломойського у списку Удару.

Щодо України вперед Королевської, до якої все більше приліплюється імідж проекту Банкової залучення опозиційних політиків, які не були  помічені у співпраці із владою, може стати  тією операцією  "Тайд-відбілювання", яка може стерти  штампу провладної команди. У цьому випадку той же  Сергій Міщенко чи Андрій Шкіль в  п’ятірці  міг би бути не гіршим  надбанням  ніж футболіст Андрій Шевченко.

Також залучення депутатів, які не увійшли до прохідної частини списку об’єднаної опозиції дозволить оперативно налагодити роботу уже у новообраній Верховній Раді. Оскільки конкуренція цих політичних сил під час формування керівництва нового парламенту й розподілу комітетів буде вкрай гострою, то наявність досвідчених парламентарів  може бути тим карт-бланшем, який дозволить зайняти більш високі позиції у представницькому органі наступного скликання. 

Як би там не було, але  один із штабів, уже веде активні перемовини як мінімум із трьома депутатами, які або не увійшли в прохідну частину списку об’єднаної опозиції або взагалі туди не потрапили.

Народна мудрість говорить: "Курчат по осені рахують". Скільки нарахують "законотворців-курчат" у своїх списках Кличко і Королевська  ми уже побачмо за декілька місяців. Але не в останню чергу це залежить від якості списку цих політичних сил.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.