Візове «полегшення»

02 серпня 2012, 07:07
Власник сторінки
Прес-секретар UMDI
0
913

Чому громадянам України стане ліпше їздити закордон і для кого настане візове "полегшення".

Нещодавно в українських та міжнародних ЗМІ з`явився ряд повідомлень про спрощення візових процедур для українців, на основі зустрічі в рамках відносин "Україна-ЄС" міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка та Комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле і міністра головуючої в ЄС країни - Республіки Кіпр Ерата Козаку-Маркулліса. Це вагомий крок в українській політиці євроінтеграції, особливо у міжнародному її аспекті, зважаючи на низку міжнародних подій, які відбулися і будуть проходити в Україні: Євробачення, футбольний чемпіонат «Євро-2012» та прийдешній 64-й Всесвітній конгрес видавців газет і новин та 19-й Всесвітній форум редакторів, що відбудеться 2-5 вересня у Києві.

Малюнок взято з сайту www.us-passport-service-guide.com

23 липня Міністерство закордонних справ України повідомило про укладання Договору про внесення змін та доповнень до діючої (з 2008 року) Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз. Після вступу Угоди у дію члени громадських організацій, релігійних громад, представники професійних об`єднань, що беруть участь у міжнародних форумах, конференціях, програмах міжнародного обміну отримають право на довгострокові і безкоштовні візи. До цього таке право вже мають журналісти, студенти, підприємці. Також ця інформація є надзвичайно актуальною у зв`язку з проведенням у Києві 2-5 вересня 2012 року 64-го Всесвітнього конгресу видавців газет і новин та 19-го Всесвітнього форуму редакторів, генеральним спонсором якого виступає Група компаній Group DF. Дмитро Фірташ, Голова ради директорів Group DF та Голова Федерації роботодавців України  коментує “візову” ситуацію так:

«Украина является самой крупной европейской страной, занимает сильные позиции на международных рынках и должна занимать достойное место в общественной и политической жизни Европы и мира. Мы хотим, чтобы европейцы, члены мирового сообщества больше знали об Украине, о ее возможностях, экономике, истории, культуре. Это очень важно в эпоху единого информационного пространства.»

 

Міністерство Закордонних справ також повідомляє, що наразі буде забезпечено більшу прозорість процесу отримання віз, коли всі бажаючі зможуть подаватися на візу напряму до посольств без залучення таких посередників як агенції. Також документ врегульовує питання видачі багаторазових та довготермінових віз (на 1 і 5 років). Що також важливо – покращиться процедура отримання віз журналістам та членам їх команд: можна буде подати клопотання від редакції навзаєм запрошення приймаючої сторони.

«Сегодня информация стирает границы между странами. И все мы – граждане единого информационного мира. И в развитии этого мира главная роль принадлежит СМИ. Всемирный конгресс прессы и Форум издателей, которые пройдут в Киеве, сделают Украину более узнаваемой и влиятельной в мире глобальной информации.» - каже Анна Безлюдна, Директор із зовнішніх зв`язків та комунікацій Group DF, заступник Голови Федерації роботодавців України.

Зміни до Угоди мають ще бути ратифікованими, що складає досить складну і довгу процедуру, після чого вони набудуть чинності.  Та сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом.

 

Хочемо нагадати, що Україна має безвізовий режим в`їзду до таких країн як Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан, Албанія, Андорра, Боснія і Герцеговина, Сербія, Хорватія, Чорногорія, Барбадос, Гаїті, Гондурас, Гватемала, Домініка, Домініканська республіка, Коста-Ріка, куба, Мексика, Нікарагуа, Сальвадор, Ямайка, Бангладеш, Бруней, Ємен, Ізраїль, Камбоджа, Іран, Йорданія, Малайзія, Мальдіви, Монголія, М`янма, Непал, Таїланд, Шрі-Ланка, Гонконг, Мадагаскар, Сейшельські острови та багато інших країн (час та умови перебування у «безвізовому форматі» потрібно уточнювати).

Водночас громадяни таких країн як Аргентина, Албанія, Арменія, Азербайджан, Білорусія, Боснія та Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Камбоджа, Чилі, Китай, Хорватія, Куба, Грузія, Гвінея, Іран, Ізраїль, Казахстан, Киргизстан, Лаос, Мексика, Молдова, Монголія, Панама, Перу, Румунія, Росія, Швейцарія, Таджикистан, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан, В`єтнам , США, всі країни Євросоюзу, Японія та кілька інших країн також мають право безвізового в`їзду на територію України. Менше пощастило громадянам таких екзотичних країн як Філіппіни та, наприклад, Індонезія, оскільки їм треба буде оформлювати візу до України.

 

Відкриття країнами своїх кордонів і для України включно виражає той рівень довіри, який вони готові надати. Не можна недооцінювати можливості безвізових поїздок, які розкриватимуть Україну для світу.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,журналіст,змі,світ,візова політика,віза
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.