Зі Святом Вас, шановні викладачі, школярі та студенти!

01 вересня 2012, 05:27
Власник сторінки
Політик - громадський діяч
0
439
Зі Святом Вас, шановні викладачі, школярі та студенти!

Сьогодні 1 Вересня – День знань і традиційно перший день навчального року.

   На вулицях повно дітей та підлітків – усі вони сьогодні прагнуть переступити поріг шкільної кімнати чи то студентської аудиторії. Хтось уперше, хтось уже багато разів це робив… Однак, чи так легко сьогодні в Україні зібрати дитину в школу чи підготуватися до навчального року в університеті? Відповідь одна – однозначно ні. 
   Готуючись до нового начального року, українські батьки відчутно нервують, адже й відповідний одяг треба купувати, і підручники, і усіляке навчальне приладдя, і багато чого ще. У сумі отримуємо не одну тисячу гривень. А де ж узяти пересічним українським батькам такі гроші? До того ж, починаючи з першого дзвінка, батьки мусять щоденно давати гроші дитині на обіди та дрібні витрати. Далі – гірше: то викладачка попросить кабінет відремонтувати (знову ж таки – не за гроші ж навчального закладу!), то необхідно здати гроші в касу класу, то з’являється традиція святкувати дні народження кожного учня з відповідними «посиденьками» за батьківські гроші, то се, то те… І ніхто не замислюються – ні школа, ні держава   про те, що зарплата українця не настільки висока, аби задовольняти всі ці «забаганки»!
  То хто ж потурбується про те, аби пересічна українська родина не страждала від першовересневого «обкрадання»? Безумовно, перш за все, про це має турбуватись держава. Повинні бути встановлені межі витрат, за які не повинна виходити звичайна українська сім’я. Наприклад, держава повинна забезпечити школі необхідні підручники та книги, ремонти приміщень мають здійснюватися виключно за кошт шкільного бюджету й аж ніяк не за батьківський, у результаті чого відчутно зменшилися б грошові витрати батьків на касу класу і т.д. Однак, як бачимо, нічого подібного наша влада втілювати не збиралася й не збирається. Натомість із кожним роком витрати батьків зростають ще більше… 
   Я, звичайно, ні за яких обставин сьогодні не хочу засмучувати українських батьків – усе ж таки діти пішли до школи й це дуже важлива сторінка в їхньому житті! Тому принагідно хотів би привітати і Вас, шановні українські батьки, і ваших дітей з цією подією! І я як кандидат у депутати до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу №223 хотів би Вас заспокоїти тим, що, перебуваючи у Верховній Раді на посаді народного депутата, зробив би все можливе задля полегшення цієї ситуації! Українським дітям, так само, як і українським школам та іншим навчальним закладам, необхідна державна підтримка, яку треба законодавчо затвердити, аби вона змогла втілитись у життя. А без цієї підтримки українські батьки будуть і надалі левову частку родинного бюджету виділяти на навчання…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.