Друк, плюси

10 вересня 2012, 12:55
Власник сторінки
Прес-секретар UMDI
0
373

Як зробити друковане видання привабливим. За матеріалами наданими в рамках 64-го Всесвітнього газетного конгресу.

У Києві пройшла подія світового масштабу – 62-й Всесвітній газетний конгрес та 19-й Міжнародний форум редакторів. Сесія про розвиток друкованої продукції у рамках 19-го Всесвітнього газетного конгресу показала основні тенденції та характеристику ринку преси у світі. Були розглянуті кейси кількох видань, а також спікери спробували зробити передбачення майбутнього – яким же буде розвиток преси через роки?

Спікерами цієї сесії – обговорення є А. Ананада, І. Бірн, М. Гарсіа, Р.Ессер, Р. Дхарівал. На початку сесії виступив Рейнер Ессер який розповів про DIE ZEIT – історію успіху диверсифікації бренду. Перш за все він зазначив, що дане видання намагається поєднати літературу та модний вигляд. Також він назвав кілька основних факторів успіху друкованого видання і окреслив власне бізнес-модель свого видання, ось кілька з них: інновації, впровадження покращених умов роботи, нові продукти для поширення бренду і на додачу ще такі «інгредієнти» як найкраща інформація, постійний контакт із молодими читачами, продаж не оголошень, а рішень, повне використання цифрових технологій. Інший спікер – Маріо Гарсіа розказав про стиль газет, коли можна застосувати певну кольорову гаму для певної інформації, а також потрібно враховувати як часто публікується інформація.  Секрет успішного видання від містера Гарсіа – «газета має бути чимось на кшталт танго серйозного та дурного».

Наступний спікером була Клер Бунстра, яка надзвичайно любить читати друковані розповідає про використання цифрових технологій у сфері медіа,  оскільки газети є «неклікабельними», їх матеріал не можна «залайкати» чи поширити у соціальних мережах. Клер представляє сервіс Layar, який надає можливість за допомогою ґаджетів і зробленої фотографії дізнатися більше про сфотографований об`єкт – вона покликана поєднувати друкований та цифровий контент за допомогою девайсу. Основні уроки, які треба зараз «вивчити» є те, що інтерактивний «папір» відрізняється від друкованого. Друкований варіант – це стартова позиція.

Отже загальним лейтмотивом виступу були новинки у сфері преси, те, чому газети можуть навчитися у журналів, нові джерела доходів для газет. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: дизайн,змі,міжнародна конференція,видання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.