Промова Першої Леді Мішель Обами на Конвенції Демократичної партії 2012

13 жовтня 2012, 20:54
Власник сторінки
Бізнес, маркетинг, політика, економіка і медіа
0
425

"Коли запитують, чи перебування в Білому Домі змінило мого чоловіка, я можу чесно сказати – що стосується його характеру, переконань та серця, то Барак Обама лишається тим же, в якого я закохалася"

До Вашої уваги мій переклад промови Першої Леді США Мішель Обами на Національній конвенції (з’їзді) Демократичної партії 6 вересня 2012 р. в м. Шарлотт, штат Північна Кароліна, де її чоловіка Барака було офіційно висунуто на другий президентський термін.

МІШЕЛЬ ОБАМА: ...Служити Першою Леді – це честь і привілей. Але, повертаючись до миті, коли ми вперше з вами зустрілися 4 роки тому, мене не полишають сумніви з приводу шляху, який ми почали. Хоч я глибоко поділяю бачення країни, яке має мій чоловік, і переконана, що він стане наздвичайним Президентом – як і будь-яка матір, я переживала, як це вплине на наших доньок, якщо він дістане цей шанс? Як вберегти їх від впливу яскравої національної відкритості? Як вони почуватимуться вирваними зі своєї школи та єдиного в їх житті дому?

Наше життя до Вашингтону було наповнене простими радостями: суботні ігри в футбол, недільні відвідини батьків. Наше вечірнє спілкування з Бараком було або за вечерею, або за переглядом фільму, адже як виснажена мати, я не мала сил одночасно на те і те. Правда полягає в тім, що я любила життя, яке ми створили для наших дівчат, глибоко любила чоловіка, з яким створила спільне життя, і мені не хотілося це змінювати, якщо він стане Президентом. Я любила Барака таким, яким він є. Знаєте, навіть попри те, що Барак був сенатором і кандидатом у Президенти, для мене він був хлопцем, який возить мене на побачення в машині, яка настільки розбита, що я можу бачити тротуар через дірку в пасажирських дверцятах. Він був для мене хлопцем, для якого найбільшою гордістю є кавовий столик, знайдений на звалищі, і в якого є лише одна пара достойних черевиків, але і вони – на піврозміру менші.

Але коли Барак почав розказувати мені про свою сім’ю, ось тоді я побачила рідну душу, того, чиї цінності та виховання були такими ж, як в мене. Знаєте, ми з Бараком зростали в сім’ях, де не було багато грошей чи матеріальних здобутків. Але вони дали нам щось набагато цінніше – свою безумовну любов, незмінну самопожертву та шанс добитися того, про що вони для себе навіть не мріяли...

Повну версію перекладу цієї промови читайте в моєму блозі на WordPress.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Барак Обама,виступ,промова,Мішель Обама
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.