Молодь голосуватиме свідомо

26 жовтня 2012, 16:35
Власник сторінки
студент, журналіст
0
261
Молодь голосуватиме свідомо

Вибори до Верховної Ради вже зовсім скоро; настав час, коли потрібно згадати важливі моменти передвиборчого процессу, а особливо активності молоді

У багатьох розвинених країнах світу саме молодь грає вирішальну роль у виборчому процесі, а кожен з кандидатів намагається здобути прихильність саме цього прошарку суспільства. В Україні це якось забулося, і з кожними новими виборами майбутні парламентарії все більше забували про молодь, яка і сама неохоче йшла на дільниці (якщо взагалі йшла) та голосувала "за місцевим мейнстрімом", або проти всіх.
Цього року Україна зробила великий крок уперед. Політичні сили одна за одною ще з травня місяця почали стукатися до сердець молодих громадян, бо 28 жовтня право голосу отримають ті, хто не знав Радянського Союзу, хто народився, виріс і став на ноги у вже незалежній Україні. Вирісло покоління зовсім нове, досі небачене на наших землях - землях, що й досі не вибралися із пострадянської ями. 
І це покоління не тільки хоче голосувати, воно ДІЄ! Яскравим прикладом цього можуть слугувати онлайн-дебати "Campus 3.0", Цей проект, створений молоддю, привернув до себе увагу всієї країни. Окрім TVI, трансляції Кампусу велися в Інтернеті наживо зі студії, на великому екрані відображалися відгуки глядачів із соціальних мереж. Бажаючі завжди могли поставити своє запитання гостям студії за допомогою Skype або facebook.
До цього не підготуєшся! На ці дебати не прийдеш із листочком відповідей. Після цієї відвертої розмови політика із студентством знімається багато масок. У студії лунають запитання настільки гострі, що політики після програми виходять зі студії із спітнілими спинами, повністю виснаженими. Ні, це не футбольний матч, це те саме нове покоління, яке не відпустить Пилипишина без відповідді на питання "Навіщо ви роздаєте чай виборцям?", або Кличка на питання "Чи гарантуєте ви відсутність тушок у вашій партії?". Саме своєю непідкупністю, прискіпливістю та нестримним максималізмом керується сучасна молодь і має повне право вимагати від кандидатів до Верховної Ради того ж самого.
Вже 28 жовтня країна побачить, хто зумів своєю програмою, своєю, можливо, ідеологією, привернути увагу молоді. Навіть якщо ця політична сила не переможе на цих виборах, то можна буде сміливо називати її одною з найперспективніших політичних сил вже наступних перегонів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.