Рейтинги влади і опозиції – "дуті", а Справжня підтримка народом – наднизька.

27 жовтня 2012, 16:19
Власник сторінки
0
1231

Хто буде "викручувати" руки українцям наступні 5 років? Адже жодна з політ. сил не може набрати навіть і 20% від загальної кількості виборців. Маніпулятивна соціологія – базис фальсифікацій.

Мета цієї статті – доступно, стисло і незалежно від останніх оприлюднених рейтингів політ. сил показати громадянам України:
-     Що справжні рейтинги політ. сил та влади і їх справжня підтримка громадянами України – наднизькі.

-     Головні етапи і фактори фальсифікації рейтингів.

-     Технологію маніпуляції суспільною свідомістю за допомогою рейтингів.

-     Наслідки впливу сфальшованих рейтингів на громадянський вибір.

-     Кількісну електоральну базу, яка може бути використана для фальсифікації результатів виборів.

Дослідивши рейтинги політ. сил, оприлюднені соціологічними центрами за останні 6 місяців, отримав наступне:
По-перше
,
Всі українські соціологічні центри увесь час оперують рейтингами політ. сил на рівні 30% - 25% - 20% - 15% - 10% - 5%, але не оприлюднюють реальну кількість виборців, які підтримують ці партії, у відповідності до цих рейтингів.
Але ж саме тільки на основі інформації про реальну підтримку і можна оцінити достовірність рейтингів політ. сил і влади.

Жоден з соціологічних центрів не оприлюднює об’єм генеральної сукупності (загальну кількість виборців України, які мають право голосу), з якої складається репрезентативна вибірка (така, що правильно представляє ознаки генеральної сукупності (пропорції прихильників політ. сил) і яка презентує рейтинг партій.
Адже при розрахунку рейтингу саме від об’єму генеральної сукупності і залежить рейтинг, який відображає справжню підтримку політ. партій.
І це перший етап фальсифікацій, адже така методологія не відображає справжніх рейтингів політ. сил та влади.

По-друге,
Згідно соц. опитувань, які проводилися останні три місяці, генеральна сукупність, з якої проводиться статистична репрезентативна вибірка і розраховуються рейтинги, складається з 3–х сегментів:

1.     42% опитаних, які "однозначно взяли б участь у виборах".
2.     32% – "скоріше взяли б участь".
3.     26% - "Противсіхи".

Теоретична кількість українських виборців, які мають право голосу, сьогодні складає близько 35 млн.

Українські закордонні заробітчани складають приблизно 20% (7млн.) від загальної кількості виборців України - це та кількість виборців, яка майже увесь час перебуває за кордоном і яку ніколи не можна опитати щодо політичних вподобань.

Рейтинги, оприлюднені соціологічними центрами, взагалі не враховують кількість заробітчан – і це другий етап фальсифікації рейтингу (спотворення даних про дійсну підтримку політ. сил) і є одним з елементів маніпуляції суспільною свідомістю.
(Тобто відбувається звуження кількісної електоральної бази опитування, що приводить до спотворення реальних даних.)

Тому, здавалося б, що за обєм генеральної сукупності має бути використана Фактична кількість виборців, які знаходяться в Україні і які реально зможуть проголосувати – це 28 млн. (35млн. - 7 млн.)
Саме ці виборці можуть бути опитані в Україні щодо політичних вподобань.

Але на виборчі дільниці з цих 28 млн. прогнозовано не прийде:
-     26% (7,28 млн.) виборців, які " Ніколи не голосують" (10%), і ті, хто налаштований голосувати "Проти всіх" (16%).

-     і ще як мінімум 12,6% (3, 53 млн.) з 19% (5,3 млн.), які ще "Не визначилися" і входять в групу "Скоріше взяли б участь".

Цифра 12,6% (3, 53 млн.) отримана з врахуванням статистичного наближення, стандартного для такої ситуації (моделі), і ґрунтується на припущені, що як мінімум 1/3 з тих, хто "скоріше взяли б участь", не прийде на вибори (досвід попередніх виборів і співпадіння двох критеріїв).

Разом ці два сегменти складають 10,8 млн., або 38,6 % від 28 млн. чи 30,9% від загальної кількості виборців України (35 млн.).
Сьогоднішні соціологічні опитування не оприлюднюють справжню кількість "Противсіхів" – і це третій етап фальсифікації інформації про справжню підтримку влади і політ. сил.

Остаточна кількість виборців, які не прийдуть на вибори, з врахуванням заробітчан складає 17,8 млн., або 50,8% від загальної кількості виборців 35 млн.

На виборах-2012 повторюється ситуація, аналогічна до місцевих виборів 2010 року.

Для визначення справжньої кількісної підтримки політ. сил і їх справжнього рейтингу має бути використано об’єм генеральної сукупності – 35 млн. (загальна кількість виборців України, які мають право голосу).

Але в останніх оприлюднених рейтингах соціологічні центри могли використати лише обєм генеральної сукупності – 17,2 млн. (35 млн.-17,8 млн.), про це свідчать явно завищені рейтинги політ. сил, які просто не можуть існувати при реальному обємі генеральної сукупності – 35 млн..

Враховуючи, що сьогодні діє передвиборча заборона на оприлюднення рейтингів політ. сил, на прикладі "умовних" рейтингів я показав наскільки різняться оприлюднені рейтинги від реальних рейтингів політ. сил.

В наступній таблиці наведено приклад зміни рейтингів в залежності від обєму генеральної сукупності, яка використовується при розрахунку рейтингів:

Рейтинг № 1

Рейтинг № 2

Рейтинг №

Умовні рейтинги політ. сил.
Об
'єм генеральної сукупності
17,2 млн

Реальна кількісна підтримка виборцями політ. сил. у відповідності до умовних рейтингів.

Об'єм генеральної сукупності
28 млн.

Об'єм генеральної сукупності
35 млн.

40%

6,88 млн.

24,54%

19,65%

35%

6 млн.

21,4%

17,14%

30%

5,16 млн.

18,4%

14,74%

25%

4,3 млн.

15,35%

12,28%

20%

3,44 млн.

12,28%

9,82%

15%

2,58 млн.

9,2%

7,37%

10%

1,72 млн.

6,14%

4,91%

5%

0,86 млн.

3%

2,45%

У таблиці представлені тільки контрольні (точкові) рейтинги.

Рейтинги, які отримані за однією і тією ж методологічною моделлю соц. опитування, але з врахуванням різних електоральних сегментів (в залежності від об’єму генеральної сукупності, яка використовується для розрахунку рейтингів), різняться у 1,5 – 2 рази.

Якщо застосувати цю методику для розрахунку останніх рейтингів політ. сил, які були оприлюднені у жовтні 2012 р., і використати правильний об’єм генеральної сукупності – отримаємо достовірні рейтинги і побачимо реальну підтримку виборцями політ. сил.

Тобто, якщо, наприклад, рейтинг політ. сили, оприлюднений соціологічною службою, складає 17%, врахувавши, що соціологічні служби могли використати тільки генеральну сукупність - 17,2 млн., і перерахувавши реальну підтримку відносно реального об’єму генеральної сукупності - 35 млн., отримаємо справжній рейтинг політ. сили, який складе 8,34% (2,92 млн.).
А при об
ємі генеральної сукупності 28 млн. рейтинг реальний рейтинг політ. сили складе 10,44% (2,92 млн.)

Отже, рейтинги політ. сил, які сьогодні оприлюднені соціологічними центрами, і складають 5% – 10% - завищені.
А партії з такими рейтингами взагалі не повинні були б пройти до Верховної Ради.

Рейтинг № 1 (умовний рейтинг) не враховує наступні сегменти: 7 млн. заробітчан, 7,28 млн. "Проти всіх" і 3,53 млн. тих, хто "не визначився", і використовується для розрахунку реальної кількісної підтримки виборцями політ. сил в залежності від рейтингів, оприлюднених соціологічними центрами.
Рейтинг № 2 не враховує 7 млн. заробітчан і наближений до дійсного рейтингу.
Рейтинг № 3 враховує всі електоральні сегменти і відображає справжній рейтинг політ. сил. і справжню підтримку виборцями.

Такі рейтинги, як Рейтинг №1, оприлюднені соціологічними центрами, надають політ. силам "вагомості" і гіпнотично впливають на вибір приблизно 30% виборців, які складають групу "навіювання".
І саме в створені таких "дутих" і нереальних рейтингів, які маніпулюють свідомістю психічно і ментально нестійких сегментів громадян, і полягає маніпулятивність замовної соціології.

А Рейтинги №№ 2-3 цієї таблиці максимально відображають реальну підтримку політ. сил українськими виборцями і примушують замислитись щодо власного вибору навіть представників групи "навіювання".

Звичайно, результати Рейтингів №№ 2-3 теж приблизні (завищені), адже:

  1. Сьогодні вже невідомо скільки в Україні є громадян з правом голосу. Враховуючи високу смертність, кількість виборців може вже не перевищувати 34-33 млн.
  2. Враховуючи те, що загальна кількість виборців в Україні може становити вже 33-34 млн., ми можемо сміливо оперувати кількістю заробітчан в 7 млн., щоб спростити розрахунки (як фактори, що приблизно компенсують один одного).
  3. Невідома і реальна кількість українських заробітчан, які знаходяться за кордоном на момент голосування, 6,5 – 7 млн. чи може 6 млн., адже відбуваються постійні, але незначні міждержавні міграції цієї групи виборців.
  4. Але можна впевнено сказати, що майже всі заробітчани проголосують проти "людей" (і проти влади, і проти "опозиції"), через яких змушені були покинути свої сім¢ї і своїх дітей, щоб заробити на хліб за кордоном.
  5. Невідомо чи приймуть участь у виборах і ще 6,3% (1,76 млн.) з 19% громадян, що "не визначилися" за кого голосувати, і які входять до групи опитування - "скоріше взяли б участь".
  6. Та й невідомо, чи прийдуть на вибори ще 20% громадян з групи "скоріше взяли б участь".
  7. Не перераховую ще ряд факторів та критеріїв, які використовував у цих розрахунках.

Я свідомо не оприлюднюю аналітичні розрахунки, але врахував майже всі можливі компенсуючі і взаємовиключні фактори та головні чинники і їх параметри, які використовуються у статистичних розрахунках при соціологічних дослідженнях електоральних вподобань, для того, щоб результати, оприлюднені в цій статті, максимально відповідали дійсним рейтингам і реальним електоральним вподобанням, незалежно від моменту проведення соціологічних досліджень.

Сьогодні перерозподіли електорального поля кожної політ. сил можуть відбуватися тільки за рахунок електорату інших політ. сил і за рахунок представників електоральних сегментів - тих, "хто не визначився", і тих, хто "скоріше взяли б участь".

Жовтневі результати опитувань підтверджують цю тенденцію.
Адже за період з серпня по жовтень "Батьківщина", "Партія Регіонів" та "УДАР" вже помінялися місцями у рейтингах, кількість "Противсіхів" не змінилася, а кількість тих, хто "не визначився", зростає.

Враховуючи динаміку виборчих перегонів, можна сміливо стверджувати, що, якщо не буде задіяно сегмент "Противсіхи", результати виборів будуть не набагато відрізнятися від рейтингів, які будуть отримані за такою ж моделлю і оприлюднені перед виборами.

Але ситуація може кардинально змінитися, якщо у вибори включиться група "Противсіхи" і ті, хто "не визначився", 26% - 38,6 % (7,28 млн.-10,8 млн.) виборців.

Це відбудеться, якщо:
-     влада застосує антинародні, антидержавні злочинні сценарії та технології фальсифікації виборів і цим викличе загальнонаціональні протести.

-     або опозиція все ж наважиться і зробить українському народові ПРОПОЗИЦІЮ, від якої українці не зможуть відмовитися, і реалізує МОТИВАЦІЙНІ і МОБІЛІЗАЦІЙНІ ПРОЕКТИ.

Звичайно, політ. сили, які пройдуть до Верхової Ради, будуть ділити депутатські місця у пропорціях, які відповідатимуть кількості отриманих ними голосів (з 17,2 млн.).
Але для правильного моделювання, стратегування і планування сценаріїв переможної виборчої кампанії і вдалого позиціювання потрібно мати чітку уяву про реальну електоральну підтримку політ. сил, щоб результати виборів не виявилися холодним душем.

Опозиція має усвідомити, що 10,8 млн. "Противсіхів" – це потужна сила, якою неможна нехтувати.

Сьогодні опозиція тому і не може забезпечити свою підтримку, зібрати масові майдани і захистити результати виборів, бо реальна загальна кількість її прихильників складає лише приблизно 6,8 млн., які розсіяні по всій Україні, і до того ж не є такими рішучими і активними, як "Противсіхи".

Тому, щоб забезпечити перемогу, опозиція має залучити до голосування і до масових акцій сегменти "Противсіхи" і тих, хто "Не визначився".

Важливість інформації про реальну підтримку політ. сил:
1. Для українського суспільства:

-     Нікчемна підтримка народом свідчить про повне фіаско влади і цих політ. сил, про їх інтелектуальну і технологічну неспроможність і нездатність об
'єднати українське суспільство.
-     Інформація про дійсні рейтинги розвінчує міфи про "масову" підтримку як влади, так і окремих політ. сил, і нівелює вплив маніпулятивних соціологічних технологій на суспільну свідомість.

-     Політ. сили з таким наднизьким рівнем підтримки не мають ніякого морального права приймати доленосні для України рішення.

-     Україною за існуючого політ. сценарію будуть правити партії, які підтримує 12% – 15% українських громадян
.
-     І саме вони будуть "викручувати" руки українському народові наступні 5 років.
Звичайно, якщо народ їм це дозволить.

2. Для політ. партій:
-     Дозволяє реально оцінити свої інструменти і шанси для того, щоб правильно вибудовувати свої дії.

Наприклад, 3-4 млн. виборців, які підтримують "Батьківщину" і сконцентровані в центральній і західній Україні, – не зможуть забезпечити сценарій, необхідний для захисту результатів виборів, і не сформують майдани по всій Україні, а отже, ніколи не об
'єднають українське суспільство.
Це ж можна сказати і про всі інші провладні і опозиційні політ. сили.

3. Для влади:
-     щоб вибудувати схеми фальсифікації і протидії опозиції.

Головна мета цього аналізу – показати загрозливі тенденції, які склалися в Україні.
І які підтверджують, що сьогодні влада зробила ставку на суцільну фальсифікацію виборів.

Враховуючи, що у виборах не буде приймати до 50% громадян України, сьогодні вже стають реальними фальсифікації результатів виборів на рівні 30% - 40%.
Тобто, якщо рейтинг якоїсь партії навіть нижче прохідного бар
'єру, але ця партія має адміністративні важелі впливу на етапи підрахунку голосів, ця партія може використати ці 30%-40% голосів на свою користь.

Але радує те, що в Україні не так вже й багато тих, хто голосує за своїх ворогів.

Нажаль, сьогодні опозиція не використала інструменти, технології і проекти, які за 1 – 3 тижні до виборів могли кардинально змінити політичну ситуацію і поставити на "вуха" всю Україну.

Опозиція не використала свій останній шанс "миттєво" і фундаментально "перекроїти" українську електоральну карту на свою користь.

І тому опозиція за час, що залишився до виборів, вже не зможе мобілізувати український народ на свою підтримку і нейтралізувати всі технології з фальсифікації виборів.

Виявилося, що їх очі, насправді, дивляться і не бачать, їх вуха слухають і не чують, а самі опозиційні лідери та їх команди нічого не розуміють.

Або, може, поразка, і насправді, потрібна цій "опозиції", якщо вона зробила все, щоб програти Вибори-2012 ?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: рейтинг,опозиція,влада,Віктор Козир,мобілізація,соціологія,ВИБОРИ 2012,фальсифікації
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.