Відповідь київської міліції на заяву члена громадської ради щодо побиття фаната

20 листопада 2012, 08:51
Власник сторінки
Адвокат, правозахисник, громадський діяч
0
537

Дочекався реакції та відповіді

Нагадаю, що після завершення футбольного матчу за участю команд Динамо (Київ) та Металіст (Харків), який відбувся 20 жовтня 2012 р., стався інцидент між працівниками спецпідрозділу беркут та вболівальниками з символікою команди Металіст.

 22 жовтня 2012р. я, як член Громадської ради при ГУ МВС України в м. Києві, як адвокат та громадський дія, відразу ж звернувся до керівника київської міліції з вимогою:

1.                Організувати перевірку вищевказаних фактів.

2.                Провести службову перевірку за вищезазначеними фактами.

3.                Встановити осіб порушників, які чітко відзняті на відео.

4.                За результатами перевірки винних осіб притягнути до відповідальності, в т.ч. до кримінальної.

5.                Під час розгляду даного звернення забезпечити мою присутність (ст. ст. 18,19 ЗУ «Про звернення громадян»).

6.                Письмово повідомити про результати розгляду даного звернення.

 ( http://blogs.korrespondent.net/users/blog/pomeogpomeo/a81597 )

 

І от 15 листопада 2012 р. я отримав відповідь на дане звернення. Відразу ж звертаю увагу, що датоване воно 01 листопада 2012 р., а отримав я його через 2 тижні. Я не думаю, що пошта його слала мені півмісяця. Коротко пройду по пунктам, що просив і що отримав!

Пункт 1 – перевірку фактів організували, ну принаймні так мені відповіли.

Пункт 2 – службове розслідування провели, знову ж таки, так мені відповіли.

Пункт 3 – особу чи осіб напевне встановили, проте поінформувати про це члена громадської ради не вважають за потрібне.

Пункт 4 – щодо притягнення до відповідальності ні одного слова, мабуть подумали, що прокуратура відкриє кримінальну справу та й годі. А невже керівництво не може застосовувати інші види відповідальності !?

Пункт 5 – порушуючи чинний Закон України «Про звернення громадян», мене запрошено не було. Стаття 18 Закону вказує, що громадянин, який звернувся із заявою чи скаргою до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від  форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, посадових осіб, має право бути присутнім при розгляді заяви чи скарги. Відповідно до ст.. 19 Закону органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники  та інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані на прохання громадянина запрошувати його на засідання відповідного органу, що розглядає його заяву чи скаргу. Стаття 24 Закону прямо вказує, що особи, винні у порушенні цього Закону, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України.

Порушуєш закон – неси відповідальність!

Пункт 6 – відповідь письмову надали, проте 3 речення у відповіді показують, що керівництво міліції не зважає на громадську раду та громадськість вцілому.

Дивує ще те, що я звертався до Начальника головного управління, а відповідь надав начальник відділу – ще один елемент зневаги до члена громадської ради.

Підсумовуючи зазначу лише те, що непотрібно створювати громадську раду, надавати їй контролюючі функції, а потім просто зневажати на звернення від неї та на вимоги, які там зазначаються. Яка довіра до міліції після цього може бути.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.