Пільги є, бюджету не має, дотримання Закону під питанням!

01 жовтня 2014, 20:26
Власник сторінки
Адвокат, правозахисник, громадський діяч
0
50
Пільги є, бюджету не має, дотримання Закону під питанням!

Чи залишаться зміни до законодавства на папері? Ось в чому питання!

24 вересня 2014 року вступив в силу Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні», який надає ряд пільг, виплат та компенсацій особам, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні та їх родинам.

Враховуючи події в країні то дана подія пройшла практично не помітно, проте все ж вона відбулася і зміни на сьогодні вже є чинними.

З моральної, людської та правової точки зору протиправного чи аморального в цьому нічого не має. Нормативно-правовий акт прийнято у відповідності до Конституції та Законів України. Однак мене, не тільки як адвоката, а як і громадянина, турбує механізм виконання цього Закону. Згадаймо скільки гарно написаних нормативно-правових актів прийнято в Україні за роки незалежності, які на практиці просто не діють і не виконуються.

В чому ж є побоювання?!

Перше на що я звернув увагу – це виплата грошової допомоги та надбавки до пенсій. Відразу згадалися «діти війни», які змушені були проходити всі ланки судової влади, а потім на стадії виконання судових рішень отримували банальну відповідь, що не має коштів. Багато з них і до сьогодні не може отримати свої кошти. На сьогодні ситуація з наповненням бюджету не найкраща, а відтак є великі сумніви у тому, що дані норми не будуть залишаться тільки на папері, а громадянам не буде потрібно відстоювати свої права в судах.

Наступне, що не може не турбувати – це забезпечення ліками та санітарно-курортне лікування. І тут знову в думках промайнули проблеми чорнобильців, афганців, ветеранів війни, людей з особливими потребами, які все це недоотримують вже не один рік, а багатьом з них це життєво необхідні речі. Знову ж наголошу на тому, що на сьогодні ситуація з бюджетом дуже напружена, а відтак прогнозувати що все буде ідеально дуже складно.

От і виходить, що на сьогодні реально можна втілити тільки пільги по сплаті комунальних послуг, проїзду в транспорті та іншу мало затратну бюджетну допомогу.

На сьогодні, для того щоб це все не залишилось на папері владі потрібно в першу чергу працювати на те, щоб бюджет країни був наповнений, а відтак всі верстви населення зможуть отримати всі законодавчо закріплені пільги, компенсації та надбавки. Скоріше за все цими питаннями буде займатися новообрана Верховна Рада України та оновлений склад Кабінету Міністрів України в 2015 році.

Проте, я твердо вірю, що все ж дотримання законів в нашій державі стане закономірністю, а відтак все прийняте буде втілено в життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Хорольський Роман,пільги,Небесная сотня,адвокат Киев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.