Чи потрібні Україні позитивні фундаментальні цивілізаційні зміни держ. системи?

27 листопада 2012, 19:12
Власник сторінки
0
2551

Відповідь на один з коментарів блогу Петра Олещука “Велика Євразійська ілюзія”.

Станислав Кукарека
Да не совсем... Гитлер - строил таки весьма модный и прогрессивный (по тем временам) социализм, а по кодексу Наполеона - до сих пор живет более половины мира. Идеи гитлеризма (в экономике, хотя и не только) и по сей день живее всех живых, в.т.ч. в ЕС, не говоря про Россию. То тогда - их брали к ногтю. За радикальность прожектерства и "революционный путь". Не любит "цивилизованный мир" никаких "масштабных проектов". Почему не любит - вопрос отдельный, сложный, и во многом философский, но стоит заметить - в своей нелюбви "цивилизованный мир" где-то прав.

"Масштабные проекты" заставляют на себе сильно концентрироваться, заставляя жертвовать "проектами поменьше", такими как судьба отдельного человека, семьи, субъекта экономики" и даже нации. Не обязательно своей, чужой нацией - жертвовать даже удобнее, но все равно жертвовать. И такой способ действий - таки несет неприятные побочные эффекты, несмотря на всю возможную их "общую правильность" и прогрессивность. Собственно "цивилизованный мир" - и есть то, что консолидировано именно против этой идеи как таковой, невзирая на качества самих "масштабных проектов"
---------------

Станіславу Кукареке.

Проблеми України і Європи різняться цивілізаційно.
Якщо Європа знаходиться на інноваційно-інформаційному рівні розвитку, то Україна - на гібридному неофеодальному і дикокапіталістичному індустріальному рівні.
І вирішення цивілізаційних проблем Європи і України потребує і цивілізаційно якісно відмінних інструментів.

Якщо для Європи достатньо незначних змін, які перетворять її у цивілізаційно нову систему, то для України і будь-якої пострадянської країни якраз і потрібен справжній Фундаментальний Масштабний Цивілізаційний Проект, який здійснить фундаментальні перетворення безболісно для всіх його учасників.

Українці вже розуміють, що будь-які косметичні зміни існуючої системи – це псевдореформи, які тільки погіршать стан українського суспільства.
І тому, що б не робила існуюча влада в межах цієї державної системи, наперед приречене на поразку і тільки погіршить становище українського народу.
Адже українська влада, як і опозиція, навіть і не здогадується, що потрібно робити для позитивної трансформації держ. системи.

Та й Європа не зможе і не захоче допомогти Україні, і не тільки тому, що не володіє новітніми фундаментальними напрацюваннями, але і тому, що нема сенсу створювати для себе ще одного стратегічного конкурента.

І для того, щоб Україну не поглинула чергова революція, але вже збройна, Загальнонаціональний Позитивний Цивілізаційний Проект і є тією єдиною рятівною соломиною і для простих громадян і, як не дивно, для існуючої влади.

Для влади – це єдиний шанс гідно вийти з глухого кута, в який вона сама себе загнала і продовжує і далі заштовхувати.
Але ця влада не здатна це зрозуміти.

Українці ж розуміють, що Україна і вони самі вже в такому багні, що тільки фундаментальні зміни державної системи можуть витягти їх за вуха з цього багна.

І тому для України потрібна новітня цивілізаційна модель, яка насправді позитивно змінить державну систему.
І незалежно від волі і бажання будь-кого, вже більше 70% українців і очікують на Новітню Потужну Унікальну Політичну Пропозицію, яку підтримають безоглядно.
Це підтвердили вибори-2012.

До того ж, якщо це справжній державотворчий Проект, то це науково-технологічний стратегічний продукт, розроблений на фундаментальному рівні, який не тільки не приведе до будь-яких жертв економічних, людських чи будь-яких інших, а навпаки, дозволяє динамічно і безболісно перейти від існуючої деградуючої до цивілізаційно-нової позитивної суспільної формації і моделі державної системи вже у коротко- і середньостроковий періоди.

А порівнювати новітні позитивні цивілізаційні розробки з якимись наполеонівськими, сталінськими і гітлерівськими "проектами" – це одне і теж, що порівняти сучасний авіалайнер з доісторичною двоколісною гарбою.

Те, що ви називаєте весьма модным и прогрессивныи (по тем временам) гитлеровским та й сталінським социализмом”, вибудовувалося у межах старих соціально-політичних формацій та їх гібридів і спиралося на використанні найпримітивніших когнітивних схем процесів психіки і на очікуваннях та страхах достатньо великої частини люмпенізованого тогочасного населення їхніх країн – на тих, хто сподівався вирішити власні проблеми за рахунок життя, майна і життєвого простору інших.

Це були інтегральні примітивні дикунські ідеологічні міфологізовані доктрини, які ґрунтувалися на печерному феодально-рабовласницькому і дико-капіталістичному гіпертрофованому максималізмі концентрації влади і капіталу в руках окремих особистостей та угрупувань та спрямовували розвиток цивілізації у минуле.

Ці доктрини були покликані забезпечити панування банд-формувань, які дорвалися до влади у відповідних країнах, і використовували найгірші риси представників націй “гегемонів” і “старших братів”.

Звичайно, такі людожерські “проекти” вимагали “концентрації зусиль” і потребували постійних жертв, адже реалізовувалися Гітлером і Сталіним - пассіонаріями 5 рівня (по Гумільову) – тими, хто жертвує життям інших, заради реалізації власних схиблених ідей і не здатних позитивно і без жертв вирішувати будь-які інноваційні стратегічні державницькі задачі.

Та й язик не повертається назвати диктаторські режими проектами, як би Ви не обґрунтовували їх “корисність” для людства.
Це були якісь матеріалізовані “мыслеформы” психічно схиблених параноїків, які виявилися недовговічними за формою, але з довготривалими негативними наслідками для людства.

Тому щодо модного і прогресивного гітлерівського соціалізму з його газовими камерами - Ви явно перегнули.
Щодо наполеонівської конституції - сталінська конституція теж була найдемократичнішою у світі, що не завадило існуванню гулагів, голодоморів та репресій.

А те, що, як Ви стверджуєте, цивілізований світ зі своїми періодичними економічними, пенсійними, демографічними та іншими кризами навіть проти і думки про будь-які позитивні цивілізаційні зміни – це вже занадто.

Вкиньте в західний світ нову обґрунтовану ідею і побачите, як вони за неї вхопляться.
Так само, як і за будь-які новітні стратегічні технологічні розробки.
Європа із задоволенням, на відміну від пострадянських країн, реалізує проекти, які вирішать її реальні проблеми.

Захід – не Україна і не Росія.

Просто сьогодні Захід теж не має жодної новітньої цивілізаційної ідеї, і тому розвинені країни і не можуть вирішити безліч власних проблем.

Моделі державних систем країн ЄС вже вичерпали свій еволюційний потенціал і потребують позитивних цивілізаційних змін.

І європейці добре розуміють, що старій Європі потрібні новітні позитивні цивілізаційні перетворення.
Тому Європа вже і намагається експериментувати у межах існуючої цивілізаційної моделі, але поки що невдало.

Та й Росії не завадило б не “собирать земли”, а провести позитивні цивілізаційні зміни у власній конаючій, майже повністю окупованій Китаєм, країні.
Але сьогоднішнє керівництво ні Росії, ні України на це не здатні.
Вони не можуть правити по-сучасному, демократично і цивілізовано.

А масштабних позитивних проектів не любить не цивілізований світ, а його вороги.

Ваша якась нав’язлива ідея навішувати брудні ярлики на все, що є новим і очевидним позитивом, свідчить про те, що особисто Ви, можливо, хочете, щоб в Україні все залишилося по-старому.

Але Ви вже не переконаєте українців, що вони мають залишатися довічними рабами, як це собі уявляють найгірші представники українського суспільства.

Позитивні Цивілізаційні зміни в Україні обов’язково відбудуться.
І українці вже не будуть запитувати ні Схід, ні Захід, як їм вибудовувати власне життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Віктор Козир,державна система,унікальна політична пропозиція,цивілізаційна модель,державна модель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.