Гра на чужому полі

17 грудня 2012, 11:27
Власник сторінки
0
208

Про діалог влади з опозицією

Подивившись чергове політичне ток шоу, в мене вкоренилася думка, що нормального конструктивного діалогу між владою та опозицією бути просто не може. У діалозі влада постійно намагається перевести розмову в іншу площину. Опозиція говорить про рівень життя, про низькі пенсії, зростанні цін, дірки в бюджеті, про непрацюючі підприємства, крадіжці у владі. Загалом, про справи насущні і цей список можна продовжувати і продовжувати. Влада ж будує свій захист на речах, які населення, по суті, взагалі повинні цікавити найменше. Говорячи про толерантність, про конструктивний діалог і дотриманні правил, законів, яких самі не дотримуються взагалі. А ще про якісь свої дрібні справи і досягнення. Ну от скажіть, що для вас важливіше, зростання комунальних тарифів і невиплата з/п або блокування трибуни ВР опозицією. Або десятки вкрадених з бюджету коштів або проведення газу в село з населенням 500 чоловік. Блін, мене просто дратує наступна форма діалогу:

 - Ви вкрали з бюджету на закупівлю болтів для з\д  400 млн. Тендер проведений не за процедурою, завищення ціни 400%.

- Ми все робимо для України і для людей, минулого року відремонтована лікарня в Тернополі. А от Ви в якомусь інтерв'ю якійсь газеті сказали, що член нашої партії дурень.

  І починається суперечка про те, хто що говорив або не говорив.

  Або ось ще.

- Золотовалютні резерви за 2 роки зменшилися на 10 млрд. доларів. Де гроші?

- Уряд працює на благо України, покращення вже йде. А ваша «Свобода» хоче позбавити Україну від чеченців, дагестанців та інших братніх і близьких усім нам національностей. Це дискримінація. Фашисти. З ким ви зв'язалися!

    Найжахливіше в цій ситуації, що люди і роблять свій вибір на користь тих чи інших, на підставі цих самих суперечок. Виходить, хто кого переспорить, той і правий. Пріоритетність, важливість і насущність  предмета спору до уваги взагалі не береться.

   Люди прокиньтеся. Задумайтеся. Що вас більше цікавить: ваш власний карман, майбутнє і майбутнє ваших дітей або хто кого як обізвав.

  Я ні в якому разі не стверджую, що при наступній владі життя зміниться і таке інше, але давайте думати, правильно розставляти пріоритети і вчитися відрізняти чорне від білого хоча б на даний конкретний момент.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.