2012 "Вся власть совєтам"

22 грудня 2012, 10:25
Власник сторінки
0
252

2012 "Вся власть совєтам"

      Москва, 2012 рік. Один зі світових центрів. Культурних, економічних, ділових, розважальних. Червона площа. Головна площа величезного мегаполісу, серце одного з головних міст світу. Світу, в якому править капітал.

     21 рік тому ми скинули радянську владу. Відкинули її ідеологію, ми стали відверто говорити про ненависть до репресій, до зрівнялівки, стали відкрито сміятися з кремлівських старців, - вождів минулого часу. Ми визнали радянську владу неефективною, жорстокою і навіть смішною.

    Тепер Москва - це центр світового капіталізму. «Проклятого капіталістів», як сказав би великий вождь великого радянського народу. Вождь світового пролетаріату. Людина, яка вела людство до перемоги світового комунізму. Який, все своє життя присвятив боротьбі. Боротьбі зі світовим імперіалізмом. Ленін - це головний ворог капіталістів, куркулів і спекулянтів: всього  того, що зараз стало новою релігією.

     Так чому ж в серці величезного, сильного капіталістичного лева стирчить ця комуністична скалка, цей ненависний мавзолей на Червоній площі. Не десь там, а в свята святих. Найголовнішому місці країни, під самою кремлівською стіною.

    Логічно було б ще в 91 році знести. Зрівняти із землею, а тіло вождя відвезти, закопати, і щоб ніхто не знав де. А на місці мавзолею відкрити, наприклад, пам'ятник у формі латинської S, двічі перекресленою по вертикалі. Ні. Куди! Почесна варта, вічний вогонь і вічна пам'ять.

     Ні Горбачов, ні Єльцин, ні Медведєв із Путіним. Ніхто не зважився. Чому? Звідки стільки пошани. Скільки уваги. На очах у всього світу. Відкрито.

     І не вирішиться, не поховають. І відповідь проста. Це їхній вождь. Їх ідеолог. Їх начальник, батько. Їх напівбог.

    Коли Грузія проводила люстрацію, була умова прибирати всіх, хто пропрацював більше року. 1 рік потрібен системі, щоб поламати людини, зробити своєю частиною. 1 рік і назад вороття немає. Скільки років останній наймолодший президент Росії пропрацював в системі? А Володимир Ілліч, разом зі своїм другом і соратником Феліксом Едмундовичем, це по суті творці тієї структури, яка рулювала, правила і готувала кадри для керівних посад. І Путіну він близький і дорогий так само, як Ісус митрополитові Кирилу.  І яка різниця, комунізм, капіталізм. Хай зветься будь як. Аби людям подобалось. Хоч анархія, тільки на вулиці не виходьте. Хотіли ринкову економіку, будь ласка. Жуйка Снікерс Горбачьов. Але є речі важливіші. І не треба тішитися ілюзіями, що в нас по іншому. Теж саме КДБ при владі, тільки мавзолею немає.          

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.