Промова Барака Обами: «Ньютауне, ти не один!»

17 грудня 2012, 17:47
Власник сторінки
Бізнес, маркетинг, політика, економіка і медіа
0
346
Промова Барака Обами: «Ньютауне, ти не один!»

"Ніякий закон чи пакет законів не здатні прибрати диявола з нашого світу чи запобігти безглуздому акту насильства в нашому суспільстві, але це не може бути виправданням бездіяльності!"

16 грудня 2012 р. Президент США побував в місті Ньютаун, штат Коннектикут, де взяв участь в молитовних чуваннях в пам’ять про 26 загиблих від пострілів озброєного нападника в початковій школі району Сенді Хук. Серед загиблих – 20 дітей віком 6-7 років. До вашої уваги мій переклад виступу Барака Обами перед громадою Ньютауна на цих молитовних чуваннях.

...Треба покласти край цим трагедіям. І щоб їх більше не було, ми повинні змінитися.

Нам скажуть, що у подібного насильства є комплексні причини. Це так. Ніякий закон чи пакет законів не здатні прибрати диявола з нашого світу чи запобігти безглуздому акту насильства в нашому суспільстві, але це не може бути виправданням бездіяльності! Безперечно, нам може бути краще, ніж тепер.

Якщо є змога зробити бодай один крок, що дозволить вберегти ще одну дитину, ще одного батька, ще одне місто від того горя, яке спіткало Туксон і Аврору, Оек-Крік та Ньютаун, а також громади від Колумбіни до Блексбурга, тоді у нас безперечно є зобов’язання спробувати зробити цей крок.

У найближчі тижні я застосую всю владу своєї адміністрації, щоб спонукати співгромадян зробити зусилля заради попередження подібних трагедій – починаючи з системи правопорядку і фахівців психотерапії  до батьків та вчителів. Бо який у нас вибір? Ми не можемо ставитися до таких подій, як до буденних.

Чи ми вже готові визнати власне безсилля перед лицем таких кривавих розправ, бо політика – це надто складна справа?

Чи ми вже готові визнати, що це насильство щодо наших дітей рік за роком, і далі рік за роком є своєрідною платою за нашу свободу?..

Повний переклад цієї промови читайте в моєму блозі на WordPress.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Барак Обама,Ньютаун,виступ,промова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.