Європарламентарів закликають переглянути ставлення до Українського націоналізма.

20 грудня 2012, 08:20
Власник сторінки
народний депутат ВО Свобода
0
290

В межах України український націоналізм це ДОБРО і це НЕОБХІДНІСТЬ.

" Європарламентарі своїм пунктом про українську партію ВО Свобода в резолюції щодо ситуації в Україні всеж образили українську націю" - таку думку озвучив глава Всесвітньої конференції українських державницьких організацій (СКУД) Аскольд Лозинський у своєму листі на ім'я президента Європарламенту Мартіна Шульца.

"Ми стурбовані пунктом 9 заключної частині резолюції щодо ситуаціх в Україні по українському націоналізму та партії ВО Свобода . Опозиція в Україні вирішила мало, або взагалі не звертати ніякої уваги на цей пункт. Ми вважаємо, що ідея, висловлена ​​в цьому пункті, вельми образлива для українського народу та не може бути трактована, як просто справа рук болгарського "прогресиста" Крістіана Вігеніна (група Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів, Болгарія).. Болгарія має цікаву історію співпраці з Османською імперією, Третім Рейхом і Радянським машиною для вбивства.

Ми також стурбовані появою коментарів у пресі "від польського члена Європарламенту, який висловив додаткові зневажливі зауваження про український націоналізм". Вам може бути цікаво дізнатися, що Польща має свою історію трьох вторгнень на українську територію, була відповідальна за кривавий гніт українського народу в першій половині 20-го століття на українській території, який називали" пасіфікаціей " та розробила мерзенні схеми" етнічної чистки "українців в Польщі в 1940-х роках, які назвала "репатріацією" і "переселенням".

Українці ніколи не були ксенофобами або шовіністами. Також ми переконані у тому, що політика партії ВО Свобода обумовлена ​​турботою про добробут українського народу, не атакуючи чи нехтуючи іншу країну, якщо ця країна не виступає проти кращих інтересів українців . Європарламенту було б краще вибирати слова, щоб не образити націю, яка є невід'ємною та важливою частиною європейської спільноти де-факто і має свою довгу історію, яка бездоганна. Ми сподіваємсь, що ЄП хоче українського участі у Європі теж.

Тим не менш, висування необгрунтованих звинувачень, ініційованих, за іронією долі, представниками країн з менш бездоганною історією ніж українська, є не тільки непродуктивним, але, що більш важливо, аморальним", - написав у свому листі пан Лозинський.

У своєму листі глава Всесвітньої конференції українських державницьких організацій (СКУД) Аскольд Лозинський також запропонував президенту Європарламенту переглянути рішення Європарламенту щодо цього пункту резолюції.
Поляки, болгари, росіяни та інші мають деякi претензiї до українських нацiоналiстiв. Але українськi націоналiсти також мають своє ставлення до полякiв та інших, які перебували на теренах Української держави. Це усе - iсторiя. Зараз слiд влаштовувати вiдносини мiж європейськими державами, не озираючись на сумне минуле, але його аналізуючи. Кожна нація має своє право на свій націоналізм, якщо він не загрожує іншим націям. Специфіка саме українського націоналізму в тому, що тут не йдеться про бажання українців стати наднацію, а, швидше, про те, що українці повинні позбутися меншовартості, яку нам системно та наполегливо навйязували та щей досі нав'язують інші ідеології. Любий націоналізм має право на існування для кожної націй, яка проживають на своїх землях, та не "пхає свого носа" на інші території ,до іншого націоналізма.
Націоналізм це як права людини. Права однієї людини закінчуються там де починаються права іншої людини. Так і націоналізм перестає бути добрим коли перетинає межі території своєї нації, або намагається розширитись в державному аспекті.
В межах України український націоналізм це ДОБРО і це НЕОБХІДНІСТЬ.
Дозволю собі ще додати таку свою думку -

ЯКЩО ЯКАСЬ ОДНА НАЦІЯ СВОЇМ НАЦІОНАЛІЗМОМ ЗАПЕРЕЧУЄ НАЦІОНАЛІЗМ ІНШОЇ НАЦІЇ, ОБРАЖАЮЧИ ПОЧУТТЯ ТА ГІДНІСТЬ ТОЇ НАЦІЇ,
ТО НАПЕВНО ТО І Є ЧЕРГОВИЙ - ІЗМ, КОМУНО ЧИ ФАШИ, БЕЗ РІЗНИЦІ, У ВСІХ ЙОГО ПРОЯВЛЕННЯХ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: национализм,свобода,Тягныбок - ВО Свобода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.