МОНмолодьспорт вчергове «тупить», або як чиновники відповідають на запити

19 лютого 2013, 08:32
Власник сторінки
Адвокат, правозахисник, громадський діяч
0
404

На простий інформаційний запит було отримано чергову брєдову і нікому не потрібну інформацію

А чи замислювався хтось скільки коштів йде з державного бюджету на утримання державної машини в формі, наприклад, міністерства?! Більшість точно скаже, що ні. Проте є ще важливіші питання для роздумів: чи ефективні такі витрати та яка з цього користь нам з вами. Чому важливі такі питання? Відповідь проста – питання такого роду важливі, бо ми з власної кишені фінансуємо все це. І тут не важлива політична окраска, це є зараз і було раніше. Колір влади міняється, міняються вожді, а основна маса службовців, в тому числі на керівних посадах, то залишається незмінною.

Вчергове я в цьому переконався на прикладі улюбленого Міністерства освіти й науки, молоді та спорту.

23 січня 2013 року я звернувся до Секретаріату Кабінету Міністрів України з інформаційним запитом в якому попросив надати інформацію про точну дату, місце проведення найближчого засідання Молодіжної ради при КМУ, а також форму реєстрації представників ЗМІ на дане засідання та уповноважених осіб на це з вказанням їх контактних засобів зв’язку. 


Відповідь отримав швидко. Мені вказали, що вони не являються розпорядниками такої інформації та повідомили, що запит було надіслано листом від 25.01.2013 р. № 966/0/2-13 до МОНмолодьспорту для розгляду та інформування мене в установленому порядку.

 І ось я отримав відповідь. 

 

Прочитавши листа я довго думав навіщо витрачати на таких чиновників кошти. Я запитав дуже просту інформацію на яку можна відповісти одним реченням, але по суті.

То які ж зауваження…

По-перше це те, що я запитав коли буде засідання молодіжної ради, а отримав інформацію про те, що такий орган створено та діє відповідно до Положення.

По-друге листа підписав директор департаменту вищої освіти – причому тут він і чи його це компетенція?!

По-третє до якого часу кошти будуть витрачатися на таких «професіоналів» і настільки бездумно?!

 

Тепер буду вимагати у міністра надати пояснення з даного приводу. Не відреагує тоді дорога моя буде лежати прямісінько до правоохоронних органів, бо «попахує» корупцією та невідповідністю займаної посади.

Також цікаво те, що громадська рада при МОНмолодьспорту мовчить, чому? Роздуми наштовхують на те, що вона кишенькова. Через це задля спростування чи підтвердження цього я в даній статті звертаюся до членів громадської ради з проханням розібратися та надати оцінку та коментар з цього приводу. Промовчать та не відреагують значить підтвердять тезу про свою кишеньковість.

 

Для довідки: в державному бюджеті на 2013 рік на апарат міністерства передбачено суму в розмірі 23 828 854, 6 грн.

 

Тож друзі, не знаю як Вам, а мені за такі кошти (які я в тому числі сплачую) такий апарат не потрібен.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Хорольський Роман
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.