Блокувати чи йти на перевибори? Два варіанти для опозиції

06 березня 2013, 18:50
Власник сторінки
0
238

Головне - діяти!

Мені здається, опозиція не має плану подальшої боротьби. Чим є чергове блокування Ради? Стратегією чи тактикою? Поки що виглядає, ніби «трійка богатирів» не має інших інструментів впливу на владу. Але сьогоднішнє рішення щодо позбавлення мандату  Сергія Власенка засвідчило те, що Януковичу це абсолютно не заважає. Якщо напередодні саміту ЄС-Україна блокування можна було використати для досягнення довгострокових переваг, то сьогодні цей варіант апріорі програшний. І відповідальними за це є самі ж опозиціонери, які не спромоглися конвертувати громадську підтримку персонального голосування у реальні поступки з боку режиму.  Натомість опозиція підіграла Гаранту, який не тільки вийшов сухим з води в очах громадян, але й зміг використати розблокування Ради як аргумент на зовнішньополітичній арені. А що отримала опозиція? Формальну відписку?

Чесно кажучи, тріумф, з яким про домовленості з ПР розповідали опозиціонери, мені нагадав радість від спільного ухвалення нового закону про вибори до ВРУ. Пам’ятаєте, як про це говорив Яценюк? З таким самим запалом. От тільки чи довго раділа опозиція? До того часу, поки не почалась реальна передвиборча кампанія і коли стало зрозуміло, що таке угода з дияволом.

Сьогоднішнє рішення по Власенку нагадує мені передвиборчу ситуацію. Блокування не змінить рішення суду. Рада проголосує за позбавлення мандата Власенка. Цей бій опозиція програла. І це треба визнати, щоб розуміти, що діяти треба радикально. Без більшості опозиції не має чого робити в Раді, бо подальше блокування гратиме тільки «в плюс» регіоналам, а всі інші інструменти парламентської боротьби уже давно не працюють. Як на мене, у опозиції, після рішення суду  є лише один шлях – скласти мандати і йти на перевибори. Але чи вистачить духу у трьох богатирів зробити це, оце вже інше питання. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.