ГЕРАСИМ’ЮК: ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ ПРОСТІР ПЕРЕВАНТАЖЕНИЙ НЕГАТИВОМ

13 березня 2013, 10:25
Власник сторінки
Журналіст в програмі "Без цензури. 5 хвилин правди"/ PR-менеджер в агенції"Перфектні рішення"
0
244
ГЕРАСИМ’ЮК: ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ ПРОСТІР ПЕРЕВАНТАЖЕНИЙ НЕГАТИВОМ

Негативом перевантажений весь медійний простір, а особливо – телевізійний. Таку думку висловила провідна журналістка, авторка і ведуча багатьох телевізійних програм Ольга Герасим’юк.

Під час зустрічі в Українському Католицькому Унівеситеті (УКУ) журналіст розповіла про обмеженість ранкового суботнього телебачення. «Сьогодні ефір наповнений інформацією про дієту Лазарєва, мультик про Карлсона, капелюшок Осадчої і трохи музики. І якби я не мала змоги дивитися BBC, ТВi та ще деякі телеканали, то не знала б, що світ існує… і у ньому відбувається багато цікавого», – підкреслила Ольга Герасим’юк.
У класичному розумінні, ЗМІ покликані готувати певні зміни у суспільстві, а не лише висвітлювати події. За Геббельсом, серце народу треба не лише завоювати, а й утримувати якнайдовше. У цьому і полягає завдання ЗМІ. Тож, помилково вважати, що кількома каналами вдасться скувати знання народу.
Відома журналістка наголосила, що чинним інформаційним джерелам вдається зомбувати незначну кількість населення, яка не має інших варіантів доступу, окрім кількох українських телеканалів. «Ми багато копаємося у власному городі, але нам не вдасться заховатися у власних гарбузах, – каже Герасим’юк.
- Сучасні масиви інформації затягують читача як млин, присипляють його активність і здатність мислити. В цей момент влада розчиняється – не відчувається її тиск і роль для людини».
В Україні нема стратегічної державної програми щодо просування України у світі, її реклами. Герасим’юк розповіла, що мала нагоду особисто спостерігати, як після важливих міжнародних подій до російських політиків підбігають журналісти і беруть коментарі, аби знати як трактувати дану подію. На її думку, «цим і повинна займатися Служба безпеки України».
Але ситуація така, що джинса на останніх парламентських виборах не спрацювала, час діяти ефективніше. Наразі виходить так, що наші журналісти просто переписують інформацію із російських сайтів у світлі політики сусідньої держави, де все чітко і зрозуміло.
Таким чином, сьогодні українці не говорять про справи в Україні позитивно. Вони просто бояться, що їх запідозрять у підтримці влади. Тому негативом перевантажений весь медійний простір, а особливо – телевізійний.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.