Азарова і Табачника викликають в суд через позов про скасування Молодіжної ради

26 березня 2013, 07:50
Власник сторінки
Адвокат, правозахисник, громадський діяч
0
590

Окружний адміністративний суд м. Києва своєю ухвалою залучив до справи Прем’єр-міністра Азарова М.Я. та Міністра – Табачника Д.В. в статусі співвідповідачів

Друзі нагадаю, що в Окружному адміністративному суді м. Києва під головуванням судді Амельохіна В.В. триває розгляд справи № 2а-15781/12/2670 за позовом Всеукраїнської громадської організації «Фундація молодих лідерів України» (далі по тексту – Фундація), представником якої є її Голова, адвокат, правозахисник – Роман Хорольський, до Кабінету Міністрів України (далі по тексту – КМУ), Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (далі по тексту – МОНмолодьспорт) про визнання протиправними дій по формуванню Молодіжної ради при КМУ, скасування нормативно-правових актів.

 Зокрема, в позові вимагається:

1.     Визнати дії та бездіяльність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України по формуванню складу Молодіжної ради неправомірними.

2.     Визнати дії та бездіяльність Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Табачника Д.В. по формуванню складу Молодіжної ради  неправомірними.

3.     Визнати дії та бездіяльність Кабінету Міністрів України по формуванню та затвердженню складу Молодіжної ради  неправомірними.

4.     Визнати дії та бездіяльність Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. по формуванню та затвердженню складу Молодіжної ради  неправомірними.

5.     Визнати незаконним, протиправним, таким, що не відповідає нормам Конституції та Законам України Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: від 03 серпня 2012 р. № 893 «Про заходи з формування Молодіжної ради» та скасувати його.

6.     Визнати незаконним, протиправним, таким, що не відповідає нормам Конституції та Законам України Розпорядження Кабінету Міністрів України № 835 від 24 жовтня 2012 р., яким було затверджено склад Молодіжної ради та скасувати його.

7.     Зобов’язати Кабінет Міністрів України сформувати склад Молодіжної ради у відповідності до Положення про Молодіжну раду, яке затверджене Постановою КМУ № 673 від 20.06.2012р.

8.     Зобов’язати Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України сформувати склад Молодіжної ради у відповідності до Положення про Молодіжну раду, яке затверджене Постановою КМУ № 673 від 20.06.2012р.

 

Відбулося вже більше п’яти засідань, на яких по суті позов так і не розпочали розглядати. Однією із причин постійного перенесення розгляду справи було те, що МОНмолодсьпорту не виконує вимогу суду та не публікує оголошення про позов в ЗМІ чи в себе на сайті.

На останнє засідання зазначену вимогу було виконано і позов розпочали розглядати по суті.

Проте, в позовних вимогах (п. 2 і 4) вимагається визнати дії та бездіяльність Азарова М.Я. і Табачника Д.В. неправомірними. Через це, представник Фундації, адвокат Роман Хорольський заявив клопотання до суду про залучення зазначених осіб до позову співвідповідачами та виклик їх до суду. Колегія суддів відразу ж задовольнила дане клопотання і долучила Прем’єр-міністра Азарова М.Я. та Міністра – Табачника Д.В. до розгляду справи та викликає їх до суду на чергове засідання, яке відбудеться 27 березня 2013 року о 11 год. 10 хв. в приміщенні Окружного адміністративного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1, зал судового засідання №36.

Тож друзі, чекаємо одіозних осіб в суді.

 Бій триває, перемога не за горами…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Хорольський Роман,Хорольський Р.,Фундація молодих лідерів України,Хорольський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.