Юрію Луценку. Презентувати вже готовий Проект, а не запитувати, Що Робити?

23 квітня 2013, 18:13
Власник сторінки
0
10821

Зважаючи на важливість та цікавість теми, пропоную репост тез Ю. Луценка. З коментарями та декількома технологічними та етичними зауваженями.

Юрій Луценко.
В тюрьмі я постійно повертався до питання невдачі Помаранчевої команди і мене зокрема в мвс

опускаючи деталі, мій висновок зводиться до того, що у нас був вождь, але ніхто не знав ні його команди, ні планів. Результат на поразку був запрограмований
на старому дефективному, каральному,часто кривавому фундаменті СССР не можна збудувати європейську демократичну державу
висновок - процес змін треба поставити з голови на ноги- спочатку концепція нової країни, потім єдиний канд в президенти, його команда і лиш за тим - народна хвиля під вибори
які осн напрямки 3 укр республіки?
1 євроінтеграція за будь-яку ціну.інакше чорна діра Кремля втягне нас знову в морок минулого, яке там ніколи не минає
2 демонополізація і деолігархізація ек і політ системи. Без цього не буде ні ефект економіки ні соц стандартівПропозиція дуже проста - всі податки платяться в Україні, якщо ні - постає питання про законність приватизації 90-х
плюс примусова демонополізація за прикладом США
3 повноцінне самоврядування. проблеми мають вирішуватися там, де живуть люди
4 формування модерної укр ідентичності
5 ліквідація каральної системи гпу-мвс-суди. Прийняття нових законів під нові силові та суд структури. Набір персоналу з нуля. Професіоналізм можна здобути, моральність - ні
це - лише мої тези. Більше знають безліч розумних небайдужих профі
Хочу допомогти сісти їм за круглий стіл.
з новою візією 3 укр республ зявиться сенс йти на вибори , щоб змінити не прізвище президента, а країну, де ми живемо
ю л
=========

Віктор Козир:

Пане Юрію!
Сьогодні Україні потрібна вже не просто концепція нової країни - потрібен більш фундаментальний інтелектуальний продукт, де вказані Вами напрямки є лише окремими з великої кількості не менш важливіших характеристик нової країни.

Зазначені Вами  напрямки є значущими для стратегії розвитку країни, але на цей історичний момент вони не є мотиваційними для простих громадян.
Є більш вагоміші фактори, які сьогодні є мобілізаційними та активуючими для всієї нації.
І ті, хто хоче об’єднати і мобілізувати націю, мають знайти ці мобілізаційні фактори.

Щодо “профі”.
В Україні їх, і насправді, дуже багато, але спеціалізація більшості з них – це деребан, руйнація і зрада України та нещадне пограбування і нищення українського народу.

До того ж в Україні є безліч “подмастерья”, але мало майстрів і авторів нового стратегічно важливого для України інтелектуального продукту, а в опозиції є безліч вождів і статистів, але до цих пір в українському політ. просторі нема справжніх стратегів, технологів та лідерів нації.
Опозиція, як ошпарена, боїться інтелектуалів та всього нового, а самостійно приречена на довічну поразку.

Щодо сценарію створення "концепції" нової країни.
Сьогодні потрібно вже не опитувати народ. Адже в силу об’єктивних причин народ Не знає, якою має бути нова країна.

І хоча на рівні підсвідомості кожного українця вже сформовано образ країни, в якій він хоче жити, громадяни ще не усвідомлюють, що хочуть мати і що безоглядно підтримають.

Потрібно розповісти громадянам, що вони хочуть і про яку країну мріють.
А для цього потрібне абсолютно вірне позиціювання.
Будь-яка  помилка викликає зворотну реакцію – несприйняття, як це сьогодні відбувається зі всіма опозиційними проектами та акціями.

Сьогодні Україна потребує вже готового цивілізаційного проекту, який неможливо створити без новітніх ідей, системної роботи, новітніх знань та інтелектуального потенціалу, з наскоку за декілька місяців і навіть за декілька років, спираючись лише на думку нехай і справжніх профі.

Адже ніякі профі та й громадські об’єднання справжніх громадян не зможуть замінити новітні розробки і новітні відкриття, які є фундаментом якісно нової державної системи і новітніх Проектів, які потрібно реалізувати для вирішення поточних проблем та розбудови України та українського суспільства

Тому до народу Потрібно йти вже з готовою Загальнонаціональною  Ідеєю, Метою та  Пропозицією, яка забезпечена реальним прикладним Проектом на технологічному, стратегічному, тактичному, інструментальному та ідеологічному рівнях.

Тож потрібно звертатися до інтелектуалів, щоб вони презентували свої напрацювання, інакше все залишиться по-старому.

Також потрібно застосувати нестандартні інструменти, технології та світоглядні схеми, які вивільнять неусвідомлені думкообрази (мыслеобразы) більшості громадян з рівня підсвідомості на рівень усвідомлення, і дозволять їм нарешті зрозуміти, Що вони хочуть.

Щодо назв проектів.
Правильно сформульована задача та її назва свідчить, що їх автори знають, Що Робити.

А назва третя українська республіка – семіотично абсолютно невдала, немотиваційна, відсутні ряд фундаментальних характеристик, без яких неможливо встановити комунікацію з реальними прихильниками.

Щодо Вашого ланцюжку "спочатку концепція нової країни, потім єдиний канд в президенти, його команда і лиш за тим - народна хвиля під вибори".

Навіть коли буде презентована така "концепція нової країни", українці не вийдуть на вулиці. Громадяни вже стомилися слухати "прожекти" партійних лідерів чи навіть окремих політиків та громадських організацій. Але активно підтримають СУПЕРДІЮ, яка може бути реалізована тільки через мотиваційні спец. проекти.
Тому теоретична і практична частина насправді прикладної "концепції" разюче різняться.

Окрім того, нових виборів, може, і не відбутися.
Отже, потрібна значна корекція сценаріїв з врахуванням такого перебігу подій.

Щодо 5-го напрямку – реформа МВС, прокуратури і судів.
Проблема Саакашвілі в тому, що всі його зміни ґрунтувалися на волі однієї людини. Саакашвілі не змінив державну систему, не вирішив ключових системних проблем і не залучив до участі у своєму проекті народ, та й не ставив перед собою задачу фундаментальних системних змін. І тому партія Саакашівлі програла вибори. А у
помаранчевих був лише один проект – мародерство.

Сьогодні Головна Задача для України  Зміна Державної Системи, яка "одним махом" вирішить всі існуючі українські проблеми, а не точкова боротьба з негараздами по окремих напрямках.

Тож Ключове Запитання нинішнього дня: Якою має бути нова державна система?

Але без залучення інтелектуального потенціалу та вже існуючих новітніх фундаментально-прикладних науково-технологічних розробок Ви ніколи не отримаєте відповіді на це запитання і нічого реально не зміните.

На завершення.

Пане Юрію!
Передайте своїм друзям опозиціонерам, щоб вони не вважали недалекими тих, хто Знає, Що Робити і Може Запропонувати вихід для України.

Українські інтелектуали не будуть штовхати до влади, а як мінімум 20% - 30% найактивніших громадян (противсіхів”) не будуть підтримувати тих опозиціонерів, які бездарно знівечили помаранчевий шанс і не змінилися самі.

А громадяни, які володіють надпотужними інструментами, здатними мобілізувати Україну, ніколи не застосують їх, щоб привести до влади політ. сили, які неспроможні запропонувати і реалізувати  Загальнонаціональну Ідею та Загальнонаціональний Проект.

Без Загальнонаціональної Ідеї влада і опозиція "упруться лобами" і будуть взаємопоборювати один одного.

Тому опозиція має змінитися.
Перш за все вона має змінити формат і методологію роботи з громадянами та відмовитися від своїх особистих намірів черговий раз ошукати українців.
Адже опозиція так і Не знає відповіді на запитання: "Що Робити та Що Будувати?" І тому незрозуміло, навіщо вона знову йде у владу?

Українці відчувають цю нещирість, підступність та інтелектуальну і духовну ницість, і сплачують опозиції тією ж монетою – масово ігнорують будь-які опозиційні заходи.

Але  добре, що Ви задекларували свій намір об’єднати справжніх інтелектуалів.
(Сьогодні для фундаментальних змін вже недостатньо однієї шляхетності, порядності та відданості Україні.)

Тож успіх Вашої ініціативи повністю залежатиме від Вашої щирості та активності.

І ще.
Частіше зазирайте у блоги – там є безліч розумних інноваційних ідей, порад та алгоритмів.

А своїх колег застережіть від озвучування ними у ЗМІ чужих ідей та формул технологічних та інформаційних заготовок як власних, не порадившись з їх авторами, особливо якщо ваші колеги не розуміють, про що йде мова, а ці ідеї є доленосними для вашого проекту, бо дискредитація Вашої ініціативи гарантована.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: проект,Віктор Козир,інтелектуальний продукт,Загальнонаціональна Ідея,концепція нової країни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.