Визначили найкращого фермера Львівщини

03 червня 2013, 09:30
Власник сторінки
Журналіст в програмі "Без цензури. 5 хвилин правди"/ PR-менеджер в агенції"Перфектні рішення"
0
196
Визначили найкращого фермера Львівщини

В суботу, 1 червня, на території ринку «Шувар» відбувся фінал найочікуванішого фермерського свята Львівщини – Перший «Кубок Фермера».

На головну подію травня завітали мешканці та гості Львова, представники Львівської облдержадміністрації, експерти галузі і, звісно ж, самі учасники змагань – представники фермерських господарств Львівщини.

 «Кубок Фермер» є новою обласною премією у галузі сільського господарства. Одна з її місій – привернути увагу як до традиційних, так і забутих видів тваринництва.  Організатори фестивалю: Департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, Львівська обласна телерадіокомпанія, ринок «Шувар», проект «Агро-Львів».

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації голова Оргкомітету, Богдан Матолич назвав Перший «Кубок Фермера» святом добрих господарів: «Ми хочемо відродити серед громадян інтерес до традиційних видів тваринництва. Для цього шукаємо кращих фермерів Львівщини, аби вони своїм прикладом популяризували роботу фермерських господарств».

У програмі заходу усі присутні спостерігали за видовищними змаганнями: стрижкою овець на швидкість, доїнням кіз, зважуванням птиці на око, інтелектуальним конкурсом і неймовірними поросячими перегонами. Нагадаємо, що перший фермерський конкурс відбувся 18 травня в смт. Магерів Жовківського району. Це були «Фермерські перегони на тракторах». Вміння віртуозно керувати спецтехнікою фермери продемонстрували на базі Львівської філії НДІ ім. Л. Погорілого. Це був професійний конкурс, адже фахівці інституту оцінювали, насамперед, майстерність фермерів-господарів.

Вперше за енергійними змаганнями протягом двох годин можна було спостерігати у прямому ефірі на Львівському телебаченні.  Найактивніші глядачі отримали смачні подарунки від ТМ «Родинна ковбаска». Для цього необхідно було на «око» правильно визначити вагу кролика.

В цілому, на участь у Першому «Кубку Фермера» відгукнулося 15 фермерських господарств Львівщини. Кращим фермером області став Ярослав Лелик (ФГ «ЛЕЛИК»). Він переміг за 12-ма показниками у чотирьох конкурсах і отримав супер-приз від компанії «АМАКО» – трактор. Проте, й інші учасники фермерських змагань не залишилися без подарунків – везуть додому цінні подарунки та іменні дипломи від Львівської обласної адміністрації.

««Кубок Фермера» подарував гарний і позитивний настрій усім присутнім. Окрім цього, така подія є прикладом того, як працюють справжні професіонали, – підкреслив Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук, – Навіть погода не завадила фермерам якнайкраще проявити себе. Сьогоднішній дощ – тільки до грошей. Перший «Кубок Фермера» стане традиційном фестивалем найкращих фермерських господарів!».

«Кубок Фермера» – це премія у галузі сільського господарства, яку започатковала Агенція Публічних Комунікацій «Перфектні Рішення» за підтримки Львівської облдержадміністрації, Асоціації Фермерів та приватних землевласників Львівської області і Львівської філії НДІ ім. Погорілого. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.