«Ви ще всі про мене почуєте!» – пророчі слова еротичного мистця

13 червня 2013, 07:24
Власник сторінки
Журналіст в програмі "Без цензури. 5 хвилин правди"/ PR-менеджер в агенції"Перфектні рішення"
0
275

Пікантна курсова робота «Привіт, Америка!» студента Київського вишу вже встигла стати і найпопулярнішою за даними пошуку Google, і просто «нашумівшою» у всіх на вустах, причому найлінивіших.

Реакція громадськості беззаперечна – обурення, завіса критики та шквал образливих висловлювань в бік геніальності молодого режисера. Проте, таким мистецьки-галасливим чином звичайнісінький провінціал набив собі неабиякий PR – нехай навіть і псевдоеротичний.

Тож, все почалося з того, що третьокурсник національного університету культури і мистецтв, Назарій Павлеса, «народив» на світ чудо-відео під назвою «Привіт, Америка!».

Навіть сам Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник назвав згадане творіння справою рук «божевільного». «Якщо в Україні студентський квиток мають 2 мільйони 200 тисяч людей, то я можу сказати, що серед них є і розумово відсталі. І невиховані люди. І навіть ті, можна припустити, хто потребує допомоги лікаря. Ну, що поробиш?» – цитує міністра  Радіо Свобода (http://www.radiosvoboda.org/content/article/25000764.html).

Дещо згодом ТСН повідомляє справжній мотив обдарованого генія: «Я вважаю, що показав людям щось нове, чого вони не бачили раніше, і що було для них закрито завісою неосталінізму. Я показав новий стиль української жінки – це повногруда красуня козацької доби. Я задоволений, що цей твір набув такої популярності», – каже він.

Звичайно, що завіса неосталінізму одразу ж впала до ніг пересічних громадян! Адже такий «оригінальний» сюжет: у кліпі невідома широкому загалу співачка Катрін розповідає про розлуку з коханим через свій від’їзд в Америку. Дівчина у спокусливих позах виспівує про свої еротичні фантазії. А в житті головна героїня кліпу є звичайною 22-річною студенткою Катериною. Вона родом з Маріуполя і вивчає психологію в одному з львівських ВНЗ. Дівчина розповідає, що з режисером кліпу, Назаром Павлесою, познайомилася випадково, в інтернеті. Він дізнався, що вона співає, і запропонував знятися у його кліпі. При цьому вони домовилися, що відео без її дозволу не будуть оприлюднювати широкій громадськості, і гонорар дівчина теж не отримувала. Павлеса стверджує, що кліп у нього просто вкрали, і сам він його не викладав.

До речі, у титрах до ролику зазначається сам навчальний заклад, (що явно засмутило його почесного батька – Михайла Поплавського), та навіть прізвища деяких викладачів. Тому у виші пообіцяли «зясувати» ситуацію зі студентом.

У свою чергу, зрозуміліше «зясувати» ту саму ситуацію мені допомагала землячка славновідомого Назарія, яка знає його особисто ще з 13-ти років. Її звати Марина, родом з Камянки-Бузької, Львівської області. От що пікантного вона мені розповіла:

«Камянка-Бузька – звичайний галицький районний центр, щось середнє між селом і містом. Як і в кожній частині центру, тут є свої компанії і пробитися в них важче, ніж в Північну Корею.  Мені було років 13-14, ми збиралися на лавочці. Якось ввечері Назарій прийшов до нас. Зовнішньо виглядав нормально, поки не заговорив, бо тоді всі зрозуміли, що ця людина оригінальна. Ми йому казали: «Як хочеш з нами сидіти, то купи морозива». Він приходив за півгодини з морозивом. Але бійтесь данайців, що дари приносять. Назар просто хотів знайти трошки любові, розуміння й ласки, що може дати наївна й недалека юнка. Але ідеал знайти важко, тому хлопчина просто тикався носом у всі напрямки, як сліпе кошеня. Він дивився пильно в очі, брав за руки і відводив трохи в сторону дівчинку, а потім питав чи то хриплим сипом чи то сиплим хрипом: «Ти любиш «Руки вверх»? А «Руки вверх» тоді любили всі, тому розмова тривала далі. І пізніше лунала заява: «Я ж поет, член Спілки письменників! Ну що ж, після таких слів просто фізично відчувалася аура геніальності і «джастінбіберності» в симбіозі. І від цієї аури мали мокріти штанці усіх дівиць, але… чомусь не діяло. Назар знав причину – ці убогі містечкові підлітки не здатні зрозуміти  і вникнути в суть генія, що ховається в його тілі. Доволі успішно ховається.

Перепробувавши свої сили з усіма молодичками і отримавши відмову (ой, дурні..!), Назар діє рішуче – зізнається в своїх пубертатних почуттях місцевій королеві. Зізнавався бурно, з пантомімою і вказував руками на ті місця, що особливо сподобалися. Ну а королева діє лише по-королівськи: виливає цьому гарячому хлопцеві на голову відро з помиями. Гнівно відкинувши очисток картоплі з носа, Назар вигукнув: «Ви про мене ще всі почуєте!».

І от, як бачимо, з цього американсько-вітального відео, таки не глухі, а дійсно почули… Як відомо, після інтернет-слави еротичного класика в його рідній Кам’янці-Бузькій бачать часто. Але Назарій Павлеса, як це і вимагає зіркова хвороба, ні з ким не вітається. А в одному з інтерв’ю у ЗМІ навіть заявив, що є глибоко віруючою людиною і несе спокуту за своє «відеодітище» «Привіт, Америка!». Та спокута спокутою, а плани еротичного мистця – грандіозні та далеко масштабні – продовження кар’єри кліпмейкера за кордоном, власне, у США або Німеччині. Я особисто цим двом країнам вкрай не заздрю. А ще головну героїню, Катерину, шкода.  Адже боротися із власними комплексами все ж краще, наприклад, займаючись спортом або прослуховуючи аутотренінги.

Ну, одним словом – мистецтво. І куди нам, пересічним антикультурним? Та навіть якщо цей «творчий еротизм» за добу в мережі набрав більше 100 тисяч переглядів, такого піару і ворогу не побажаєш.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.