РОЗПОВІДЬ ПРО ОКРУГ №94 В ПРОГРАМІ «ЧАС. ПІДСУМКИ ДНЯ»

11 липня 2013, 19:14
Власник сторінки
0
248

9 липня відбулося слухання Апеляційного суду Мілану стосовно визначення статусу Віктора Романюка, який зазнав переслідувань після того, як переміг на парламентських виборах 94-го округу.

Нагадаю, що єдиний опозиційний кандидат Віктор Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (Партія регіонів) з відривом у 10000 голосів. При всьому цьому, умови в яких велася боротьба та агітація були нерівними.

Окружна виборча комісія №94 під тиском Засухи в ніч з 3 на 4 листопада 2012 року, опираючись на сфальшовані та упереджені рішення Обухівського та Васильківського районних судів, що скасували результати на 28 дільницях, де переміг Романюк, винесла незаконну постанову про визнання переможницею саме провладного кандидата.

Однак вже наступного вечора ЦВК відмовилася приймати документи від голови ОВК В'ячеслава Мартинюка, назвавши постанову про результати виборів "мотлохом, до якого члени ЦВК не будуть торкатися руками".

Окружний та апеляційний суди не змогли винести справедливого рішення і Віктор Романюк змушений був звернутися до Європейського суду з прав людини, де зараз провадження №77909/12 "Романюк проти держави Україна".

Після цього на самого Романюка, на його бізнес та членів команди розпочався міліцейсько-прокурорський тиск і відкрито кримінальне провадження по справі кількарічної давнини стосовно інсулінового заводу "Індар". Шевченківський суд міста Києва виніс постанову про запобіжний захід для Романюка у вигляді тримання під вартою.

Віктор Романюк вимушений був виїхати закордон, де 22 березня його затримав "Інтерпол". Романюка було зачинено під варту у міланській вязниці Карчере ді Сан Віторе, а вже за тиждень дякуючи втручанню депутата Верховної Ради України Арсена Авакова, за підтримки української діаспори в Мілані та з допомогою адвоката П'єрлуїджі Скархільї його було звільнено з-під варти.

На разі, на судове засідання не з'явилися представники обвинувачення з України і найближчими днями постанову про статус Романюка в Італії винесе Апеляційний суд міста Мілан.

Опозиційні фракції у парламенті: ВО "Батьківщина", УДАР та ВО "Свобода" вже заявили про висування по 94-му виборчому округу єдиним кандидатом Віктора Романюка на довиборах у проблемних округах, які можуть відбутися в грудні 2013 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.