Апеляційний суд міста Мілан виніс постанову…

15 липня 2013, 08:53
Власник сторінки
0
216

…якою відмовив українській стороні в екстардиції Віктора Романюка в Україну.

Італійська сторона не побачила складу злочину в діях Романюка, чим фактично довела політичну вмотивованість переслідувань українською стороною кандидата в народні депутати України, який переміг на парламентських виборах 2012 року по одномандатному територіальному виборчому округу №94.

Через порушене слідчим головного слідчого управління МВС у місті Києві Максимом Зіноруком кримінальне провадження №12013110000000128 Шевченківський суд виніс постанову про запобіжний захід у вигляді тримання Віктора Романюка під вартою, через що Віктор змушений був залишити Україну.

22 березня Романюка заарештували у Мілані згідно орієнтування, яке українська сторона надіслала “Інтерполу”. Його було поміщено до місцевого ізолятора Carcere di San Vittore. Однак вже за тиждень, дякуючи втручанню депутата Верховної Ради України Арсена Авакова, Романюка з-під варти звільнили.

Кілька місяців Апеляційний суд міста Мілан розглядав матеріали справи по Романюку і нарешті дійшов висновку про те, що жодних причин для його переслідування нема. А отже видавати Віктора українським правоохоронцям для того, щоб йому інкримінували надуманий злочин з формулюванням “замах на привласнення коштів в особливо крупному розмірі” Італія, як демократична країна, де права людини дотримуються на відповідному рівні, не збирається.

Слід зазначити, що представники з України, які стали ініціаторами переслідувань Романюка на суд в Мілані не з’явилися.

Тим часом, в Європейському суді з прав людини триває розгляд справи №77909/12, згідно якої Віктор намагається довести, що його незаконно залишили без депутатського мандата в жовнті 2012 року, коли він переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху з відривом у 10000 голосів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.