Молодіжний рух: коли уже він буде і чи буде взагалі?!

19 липня 2013, 14:29
Власник сторінки
заступник голови Ради ГО "Бюро правди"
0
153

про політичну активність молоді

Вперше спробую виразити свої думки за допомогою блогу. Захотілось після останніх подій, які відбуваються у світі, зокрема, і в Україні. Можливо тема занадто зажована, проте вона не доведена до логічного завершення і не дано чіткої відповіді на поставлене запитання.

Отримуючи кожного дня великі обєми інформації, ніяк не вдається дійти висновку чи в Україні представлений молодіжний рух, який би міг впливати на політичні, громадські, економічні процеси в Україні? Чи потрібно до такого руху відносити Демальянс, усілякі молодіжні форуми проти корупції та парламенти, які або за замовленням побігають під резиденцією Віктора Федоровича або сидять і співають йому та політиці президентської команди романси?

Більшість сучасних українських рухів молодіжного спрямування нагадують мені організації студентського самоврядування. Це коли вони широко декларують перед виборами до керівних органів про захист студентства, задоволення їхніх інтересів, а після обрання просто стають ораторами адміністрації університету та їх промоутерами або просто нічого не роблять. Хоча немає чому тут дивуватись, тому що насправді керівники молодіжних організацій по Україні - це колишні "лідери" студентського самоврядування.

На мою думку, Україна зараз потребує іншого. Ні, вона не потребує молоді з "коктелями Молотова" в руці, не потребує радикалів з вилами.

Нашій країні потрібний рух, форум національно спрямованої інтелектуальної молоді, яка б могла розробляти плани розвитку в усіх сферах суспільного життя і водночас бути завжди готовою до протестів. Не радикальних, а просто систематичних, коли б виходили тисячі молодих людей і на інтелектуальному рівні могли б пояснити "старим" політикам, що вони теж можуть визначати долю своєї країни, малювати обриси її майбутнього, формувати управлінські ланки. Бо як дістало, вибачте за слово, їхнє: "Що ти малий сопляк тямиш в тому, ще молоко на губах не висохло. Он я уже скіко страной управляю і заводами. Он людям зарплати по 3 тищі плачу. А ти що зробив?" Тут таки хочеться сказати: "Даа, так управляти "страной" може і той кіт, що десь мером на Алясці. І заводами... Цікаво, потрібно сильний талант мати, щоб за декілька років розвалити всі підприємства Острога, Шумська і багатьох інших районих центрів?? Не кажучи вже про великі міста...

Потрібно молодіжний рух, який би формував бачення суспільного розвитку країни. Ну щось на зразок уже організованої паном Луценком Третьої Української Республіки. Але вона має складатись з молоді до 30-ти чи 35-ти років. Це мають бути справжні патріоти, ті, які уже не раз захищали свої ідеї на різного роду всеукраїнських та світових конференціях, здобували перемоги на олімпіадах,  мають власні наукові розробки. Це має бути просто та молодь, яка любить свою країну і готова їй віддати багато чого. Також, потрібно, щоб серед них, звичайно, виділялисьі сотні українських Навальних, які могли б сказати про партію влади в Україні, яка б вона не була (оранжева чи синя): "партія шахраїв та крадіїв".

Чи буде в Україні колись такий рух? Хтозна...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.