АКТИВІСТИ ГО «ФОРТЕЦЯ» ПРОТИ ЗАСИЛЛЯ «РОЗЛИВАЙОК»

04 серпня 2013, 12:00
Власник сторінки
0
214

Військове містечко №11 у м.Василькові.

За словами голови ГО «Фортеця» Юрія Дергунова, який проживає неподалік цього закладу, у вечірній час доби власники магазину виносять на подвір’я столики, за якими збираються поціновувачі міцних напоїв, залишають по собі сміття, матюкаються, справляють природні потреби…

Все це відбувається поруч з одним із небагатьох у місті дитячих майданчиків, де бавляться діти і прогулюються молоді мами.

Неподалік знаходиться сумно відомий ринок «Западинський», де нещодавно в одному із МАФів під вивіскою «Будматеріали» було викрито незаконний салон гральних автоматів. Поруч з цим салоном розташувалася пивнуха, власники якої, порушуючи межу ринку, прямо на території військового містечка поставили столики і продають алкогольні напої не на відведеній території, а в громадській пішоходній зоні. Власник тогрового кіоска повідомив, що розташував столики на громадській території з дозволу адміністратора ринку.

Активісти ГО «Фортеця» звернулися до адміністратора ринку «Западинський», який неохоче спілкувався на камеру, однак погодився з’ясувати ситуацію з порушенням межі. Але вже по поверненню до пивнухи, її власник прибрав столи за паркан на територію ринку  і заперечував сказане на відеокамеру громадським активістам.

На жаль, таких випадків у місті можна зустріти безліч.

Протягом останніх двох років засилля МАФів у місті набуло пандемічного поширення. Незаконна тротуарна торгівля та встановлення тимчасових споруд і малих архітектурних форм здійснювалося безконтрольно. Місцевий відділ архітектури і капітального будівництва підписував дозволи, а міська рада спокійно голосувала за надання дозволів. Очевидно і без сумнівів, що на цьому зацікавленні посадові особи, депутати міськради та керівництво міста заробляли великі гроші.

Встановлення МАФів здійснювалося попри всі заборони та дотримання норм будівництва і благоучтрою.

Окрім псування екстер’єру Василькова, порушення правил безпеки життєдіяльності та створення істотних перешкод в пересуванні пішоходів та транспорту, в них у нічний час продають алкоголь на розлив, встановлюють гральні автомати… Є випадки торгівлі конфіскатом. Багато МАФів у місті зводяться з метою здачі їх в оренду, що свідчить про участь у протиправних діях та зацікавленність осіб з місцевої влади.

Вирішення питань по урегулюванню ситуації з МАФами збоку місцевого виконкому, міліції, прокуратури відсутнє взагалі. Навіть незважаючи на те, що профільні комісії, відділи та комунальні підприємства підтверджують незаконність встановлення МАФів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.