Забудовують унікальну історичну місцевість.

10 серпня 2013, 19:57
Власник сторінки
0
218

У Василькові, Київської області поновилися будівельні роботи і зводяться приватні будинки на території унікальної історичної місцевості в народі званої «Змієвими валами».


Минулого року, дякуючи керівництву інституту археології НАН України, НДІ містобудування та центральному виконкому ПП УДАР вдалося призупинити дане беззаконня. Однак, в цьому році приватна забудова поновилася.

Територія згідно довідки інституту археології належить до 16-18 сторіч і є військовим ретраншементом. Хто є власником виділених земельних ділянок, точно невідомо. Однак, місцеві кажуть, що будинки зводить протоієрей Ільницький з місцевого Храму Святого Рівноапостольного князя Володимира. Кілька разів біля одного із зведених будинків бачили його автомобіль.

Місцева громада вкрай невдоволена таким станом справ і бажає вберегти дану місцевість у тому стані, в якому вона є. Ще при Радянському Союзі дана місцевість відносилася до категорії історичних пам'яток і вважалася недоторканою, про що свідчила інформаціна табличка на її території.

Нещодавно цю табличку прибрали. Не зрозуміло також коли і на яких підставах виділялася там земля. Дізнатися щось у місцевих чиновників, міськраді та адміністрації було неможливо.

Хотілося б, щоб все-таки міністерство культури України та Департамент історичної спадщини дали належну оцінку цьому інциденту і відреагували на звернення громади Василькова, щоб припинити розбазарювання земель історичного значення.

Нижче подаю відповідь на звернення Васильківського активу від інституту археології НАН України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.