Дитячі садки не підготовані до навчального року.

30 серпня 2013, 13:16
Власник сторінки
0
192

Проблема для молодих батьків влаштувати дитину у дитячий садок набуває пандемічного характеру.

Вимагання хабарів за внесення дитини в чергу і так званих «матеріальних допомог» на господарчі потреби дитячого закладу окрім офіційної плати за харчування та фонди розвитку закладів, стали нормальним явищем, про яке без тіні сумнівів розповідають і батьки, і вихователі.

Сьогодні місячні витрати батьків на дитячий садок у Васильківському районі та місті Василькові складають від 100 до 200 гривень. Подекуди ці витрати вищі і відрізняються місцерозташуванням та рівнем матеріально-технічного забезпечення закладу. Також має значення кількість фактичних днів перебування дитини під наглядом.

У середньому, харчування дитини обходиться батькам в 6-7 гривень на день. Заробітню плату вихователям і співробітникам дитсадків та комунальні послуги покривають місцеві бюджети.

Годі і казати, що в бюджетах великі дірки і коштів не вистачає навіть на елементарні речі.

Тому й вимушені завідуючі клянчити у батьків «матеріальні допомоги». По Василькову вони складають від 300 до 1000 гривень на рік. Стандартне обгрунтування таких «зборів» - це необхідність поточних ремонтів, закупівля нових іграшок, білизни та побутових матеріально-технічних засобів.

Для прикладу: місячні тарифи приватних дитсадків у районі сягає від 2500 до 5000 гривень. Зрозуміло, що далеко не всі батьки здатні щомісяця витрачати такі кошти, а тому дехто виказує своє невдоволення неофіційними поборами вихователям, а дехто вимушений залишати дитину вдома.

Але найболючішою проблемою, про яку повідомляють батьки є щеплення. Через відсутність необхідних вакцин у Васильківській дитячій поліклініці дуже багато дітей не допускають у групи медсестри, які працють при садочках. Розірвати замкнуте коло пропонують направленням аж у місто Вишневе, де ці вакцини є в наявності. Однак, транспортування їх до Василькова потребують дотримання в спеціальних температурних режимах, що, зрозуміло, вимагає додаткових витрат на мобільні холодильні камери.

Що в такому разі чекає батьків з початком нового навчального року, поки що невідомо. Однак є проблеми, вирішення яких потребують негайного втручання багатьох інстанцій. В той же час, початок опалювального сезону, в окремих дошкільних закладах може бути зірвано через борги за теплоносії.

Батьки б’ють на сполох! Бюджети порожні…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.