Особливості неофашизму

06 вересня 2013, 07:08
Власник сторінки
0
368
Особливості неофашизму

В середині й зокрема

Хто бачив культовий фільм "Ромпер стомпер", або "Росію 88", чи хоча б бритоголових хлопців у "бомберах" і берцах на вулицях українських міст, той може чітко описати, який має мати вигляд звичайнісінький, середньостатистичний неофашист. Та не все так просто як здається на перший погляд. Зважаючи на те, що до навчання в університеті я особисто знав декількох представників субкультури "Скін хед", зараз мені дуже важко відрізняти неофашистів від людей пересічних. І це зумовлено навіть не тою кількістю різновидів бритоголових, яких можна виділяти за національною диференціацією (Українські, Російські, Польські і представники світової білої сили), а швидше кількістю антифашистських мітингів що відбулися у нашій країні цього року. Звичайно мене не може не смішити те, що влада відносить різних там бабусь і дідусів, людей середнього віку, і навіть доволі ліберальних сучасних студентів до серйозного субкультурного руху. Ви, звичайно, можете зауважити: "А как же Свабода?", так - звичайно ця політична сила має дуже схожу структуру і програмне наповнення з НСДРП і їхні факельні марші відрізняються від нацистських, лише неорганізованістю. Та не варто забувати, що джерела фінансування цієї сили неодноразово натякали на кремлівський слід. А істений неофашизм має грунтуватися на суворому аскетизмі і само-пожертві. Ні перше, ні друге ні як не клеїться з партією що стала парламентською.
 У вас там в Києві все просто: "Украинец - фашист" а в мене в Черкасах складніше - фашиста від не фашиста відрізнити важко. Одне ясно точно - що лікарі, вчителі, держ. чиновники і навіть наш губернатор - це яскраві поборники неофашизму. А інші тоді хто? Питання лишається відкритим.
Пригнічує лише одне - не можу знайти місце в системі для себе. З одного боку осліплі овечки, що йдуть за триголовим змієм неофашизму, з другого: отупілі від крівасасінія державні поборники цього неофашизму. Що ті що, інші великим розумом, чи далекоглядністю не відрізняються. і лишається третій шлях - "Украинский выбор" Медведчука - хоча який він Український коли наповнення з Любянки. Третього не дано.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.