National Geographic: звичайні фотоісторії, що стають легендами

12 вересня 2013, 06:01
Власник сторінки
Журналіст в програмі "Без цензури. 5 хвилин правди"/ PR-менеджер в агенції"Перфектні рішення"
0
183
National Geographic: звичайні фотоісторії, що стають легендами

Поки сучасні книголюби в сотий раз, «до дір», перечитують свіжий випуск українського журналу National Geographic, його творці підготували ще один ART-подарунок – виставку 50-ти унікальних фотографій.

Найбільш пам’ятні та знамениті знімки журналу National Geographic за всю 125-річну історію показали на виставці «50 видатних фотографій National Geographic» у Львівському Палаці мистецтв. Роботи, які відбирали для показу американські редактори, вже побачили в Києві, Івано-Франківську та Кіровограді. Найстаріша світлина зроблена більше, аніж сорок років тому.

Виходячи англійською мовою з 1888 року, журнал National Geographic публікує глибокі редакційні дослідження культури, природи, науки і техніки. Тож, на світлинах виставки можна було побачити представників флори та фауни, знімки природних катаклізмів, а також долі звичайних людей, чиї історії стають легендами. 

Тут і сцена посвячення дівчинки у жінки в релігійній комуні Ан-Надзір на індонезійському Сулавесі Джеймса Натхвея, і одна із найзнаменитіших фото журналу із зображенням афганської дівчинки Стіва Мак-Каррі, знакові кадри Джейн Ґудолл та шимпанзе Ніка Ніколса, фантастичні краєвиди Мекки Томаса Аберкромбі.

До фотографій є анотації, де написано як створювалися історії-легенди, описано цікаві робочі моментом за кадром та подано детальнішу інформації про самих фотомитців. Неймовірно вражає той факт, що у пошуках ідеального кадру деякі фотографи працювали по кілька років. Наприклад, фотограф Дін Конгер шукав такий кадр девять років! Він сфотографував табун оленів у Сибірі.

Головний редактор National Geographic Україна Ольга Вальчишен підкреслила, що «National Geographic Україна – це оригінальні публікації, які є стандартом досконалого репортажу та фотографії більше ста років. Він є тим легендарним журналом, який не лише був піонером фотожурналістики у світі, а й до сьогодні залишається еталоном якості для більшості журналістів».

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.