Пам’ятку архітектури «Садибу Мурашків» влада обіцяє поремонтувати ще до зими

19 вересня 2013, 13:16
Власник сторінки
Журналісти, громадські діячі, борці з олігофренічною гидотою.
0
220

Від редакції: пан Попов знов пообіцяв команді багатостраждального захисту Садиби Мурашків. На минулій прес-конференції в РИА НОВОСТИ пан Бригінець повідомив, що до проблеми причетний депутат Ярошенко.

17 вересня 2013 р. Комісія з питань власності вирішувала долю пам’ятника архітектурно-культурної спадщини «Садибу Мурашків», комплекс споруд у стилі українського модерну, де мешкала родина всесвітньо відомого художника Олександра Мурашка. Через жадобу забудовників до надприбутків та злочинну байдужість посадовців Київ втрачає ауру старовинного міста. За лічені пам’ятки архітектурно-культурної спадщини ведеться запекла боротьба, у якій рідко стають переможцями кияни. Виняток – «Садиба Мурашків». Сьогодні без перебільшень можна сказати, що будинок уцілів завдяки мужності київського інтелігента Олександра Глухова. З 2007 року «Садиба Мурашків» була продана як місце під зведення новобудови. Завдяки Олександру Глухову, небайдужим журналістам та сумлінним суддям її вдалося видерти з лап будівельників та перевести його на баланс КМДА. Однак відтоді, вже упродовж 15 місяців, пам’ятник архітектури потерпає від дощів та снігопадів. 17 вересня, окрім засідання Комісії з питань власності, відбулася зустріч голови КМДА О. Попова з захисниками «Садиби Мурашка». Голова КМДА О. Попов під час особистого прийому пообіцяв нардепу О. Бригинцю та активісту-захиснику культурної спадщини О. Глухову провести ремонтно-консерваційні роботи щодо Садиби Мурашка ще до початку цієї зими. З огляду на багаторічну боротьбу, борці за збереження пам’ятки не квапляться святкувати перемогу. На думку Олександра Глухова, «усі дії влади щодо цього резонансного питання повинні відбуватися у згоді з громадою. Слід негайно організувати громадську раду, куди увійшла б справжня київська еліта: творча та технічна інтелігенція, історики, архітектори, письменники, громадські діячі, журналісти, яким болить душа за наш багатостраждальний Київ. Така громадська рада повинна пильно стежити за діями чиновників у процесі реставрування та подальшої долі «Садиби Мурашка». Таким чином отримаємо такий результат, який потрібен усім киянам, а не купці зацікавлених своїм власним збагаченням осіб».

Анжеліка Комарова,
журналістка


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.