Благоустрій по Святошинськи, або як районна влада бореться з МАФами!

26 вересня 2013, 19:12
Власник сторінки
Адвокат, правозахисник, громадський діяч
0
213
Благоустрій по Святошинськи, або як районна влада бореться з МАФами!

Перед адміністрацією МАФи зникають, але в районі їх кількість стрімко збільшується.

Щодня до мене, як громадського інспектора з благоустрою міста Києва, звертаються кияни за допомогою у боротьбі з МАФами. То тротуари заставлені ними, що не можна пройти, то прибудинкові території, то виходи з метро і так до безкінечності.

Спільно з Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації частіше за все вдається демонтовувати незаконно встановлені МАФи. Хоч і не з першого разу, хоч інколи з затягуванням часу, проте ж результат є і підтвердженням цього є численні подяки від мешканців столиці.

Щодо районних адміністрацій – то не всі з них можуть похвалитися тим, що стають на бік інтересів громади та наводять порядок в районі.

Всім нам відомо, що щоразу коли підводять підсумки роботи райдержадміністрацій міста, то Святошинська РДА завжди займає останні місця практично по всіх показниках, а особливо у сфері благоустрою. Воно й не дивно і зараз обґрунтую чому.

На початку серпня до мене звернулися мешканці району з проханням допомогти їм з розчищенням зупинки автотранспорту та тротуару на бульварі Кольцова в межах будинків № 7-15. Оскільки мені як громадському інспектору представники розташованих в цьому місці МАФів дозвільних документів не надали, я відразу звернувся до відповідного департаменту КМДА з проханням провести спільну перевірку. Департамент направив мого листа до Святошинської РДА з вимогою вчинити всі необхідні дії та виконати мої прохання в листі, а саме організувати перевірку, залучити до перевірки мене, за результатами перевірки вчинити всі необхідні дії та повідомити про результати мені письмово.

І от пройшло майже 2 місяці і я отримав відповідь. Її навіть банальною відпискою назвати не можна. А головне те, що за цей час в тому місці з’явилося ще кілька нових МАФів.

Що це може означати?!

Перше це те, що незаконне розміщення МАФів покриває відповідний відділ Святошинської РДА.

Друге – анонсована керівництвом району боротьба з порушниками благоустрою провалюється з тріском і окрім словесного піару нічим не підтверджується.

Третє – відповідний відділ райдержадміністрації не хоче співпрацювати з громадськістю і ховається від неї.

Окрім зазначеного, зауважу, що Громадська рада при КМДА, представником якої я є, ініціювала проведення спільних рейдів на предмет дотримання нормативно-правових актів у сфері благоустрою міста та природоохоронного законодавства у всіх районах міста.

 

Святошинська РДА єдина адміністрація, яка проігнорувала пропозицію про проведення таких рейдів.

От друзі і не дивно тепер чому Святошинська адміністрація займає останні місця в рейтингах районів міста. Така поведінка районних чиновників з благоустрою здивувала навіть керівництво міського департаменту.

За результатами такої відповіді надіслав ще одного листа Голові районної адміністрації Бондарю Ю.І. з вимогою усунути недоліки. Якщо в чергове проігнорують, то тоді ініціюю прокурорську перевірку, бо для мене захист прав та інтересів киян, а особливо святошинців, стоїть на першому місці.

 Тож, бій триває, далі буде….

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Святошин,Святошинський район,Хорольський Роман,Хорольський Р.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.