Українські скаути передали вифлеємське світло громаді львова та скаутським осередкам

15 грудня 2011, 10:33
Власник сторінки
0
11
Українські скаути передали вифлеємське світло громаді львова та скаутським осередкам

Українські скаути передали вифлеємське світло громаді львова та скаутським осередкам

13 грудня 2011 року саме на Святого Андрія скаути Організації Українських Скаутів передали Вифлеємське Світло громаді Львова, парафіянам костелу Святого Антонія. Камянець-Подільському осередку Організації Українських Скаутів (Черкаський осередок отримав Вифлеємське Світло разом з львівськими скаутами у Кракові) та численним представникам Спілки дитячих та юнацьких організацій м.Києва «СПОК» та Організації «Мангуп», який прибуло в кількості 30 осіб та 20 скаутів Організації Українських Скаутів. Делегацію зі СПОК очолив голова спілки Ігор Каньшин. Урочистість відбувалася під час Служби Божої до Святого Антонія, яка відправляється традиційно по вівторках і при великій чисельності вірних римо-та греко-католиків.

На початку Служби Божої отець Станіслав Нуцковський- вікарій парафії отримав Вифлеємське Світло Миру з рук скаутів Організації Українських Скаутів, потім Світло помандрувало до рук скаутів Києва «СПОК» та скаутів ОУС Округи Камянець-Подільський. Таким чином акція продовжиться по великій території України. У своїй проповіді отець Станіслав Нуцковський згадав євангельські правди, про спасіння і звісно про згадав про Вифлеємське Світло, яке на його думку, звіщає про прихід Спасителя. Також визнав роль українських скаутів ОУС та інших скаутських організацій в розповсюдженні цього Світла.

Варто зазначити що до костелу прийшли не тільки римо-католики але й християни східного обряду, які з великим бажанням запили світло, щоб і при їхньому свят-вечірному столі також запалав вогник миру, братерства та любові. Зрештою Організація Українських Скаутів працює з дітьми будь-якої конфесійною чи національної належності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.