Білий птах з високовольтною ознакою

14 травня 2012, 12:54
Власник сторінки
журналіст
0
15
Білий птах з високовольтною ознакою

Білий птах з високовольтною ознакою

З 2005 року ПАТ «Львівобленерго» у співпраці із галицькими орнітологами приймає активну участь у міжнародному соціальному проекті «Захист білого лелеки» за підтримки Фінансового Механізму Норвегії (FOP), успішно запозичивши досвід реалізації означеної програми від польських колег-енергетиків. Тому під час щорічних планових оглядів ліній електропередач тут ретельно виявляють гнізда лелек, які вподобали для цього опори ЛЕП. За минулі роки працівниками компанії встановлено вже понад 600 захищених від струму платформ під «обійстя» українського птаха №1 на цих спорудах практично у всіх районах Львівщини.

Цього разу лелеча родина обрала для своєї домівки небезпечне місце — на опорі повітряної лінії 110кВ висотою 26 метрів у с. Гребенів Сколівського району. Адже з метою порятунку гнізда та запобігання аварійним відключенням, необхідно було встановити платформу над лінією електропередачі й влаштувати для птахів «переселення». Надзвичайні умови полягали ще й в тому, що вперше „євроремонт” для лелек здійснювався на високовольтній лінії 110кВ, а також ускладнювалось тим, що лелеча сім’я вже висиджувала пташенят. Загалом у цій незвичній операції було задіяно шість працівників Дрогобицького високовольтного району електромереж, а також три одиниці техніки, адже роботи виконувались на висоті близько 26 метрів. Енергетики таки встановили платформу й закріпили її на тросостійці високовольтної опори. Після цього працівники перенесли туди лелечу оселю, намагаючись якомога менше порушувати її цілісність.
Робота була завершена успішно: нині лелеча сім’я вже обживає нову безпечну домівку.

Ігор Галущак

Фото «Львівобленерго»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.